Malatya’nın Yazıhan İlçesi Kaymakamlığı önderliğinde yürütülen “Öğrenen Kadın Mutlu Yarın” farkındalık projesinin üçüncü programı Fethiye Mahallesinde düzenlendi.

Kaymakam Hatice Bayar Özdemir’in başkanlığında oluşturulan programa Aile Hekimi Dr. Gülsüm Baysal, Müftülük Kuran Kursu Öğreticisi Ayten Şahin ve Hamidiye İlkokulu ana sınıfı Öğretmeni Ayşegül Gökçe konuşmacı olarak katıldı.

Kaymakam Hatice Bayar Özdemir, yaptığı konuşmada, “İlçemizde yaşayan kadınlarımızın projeye ilgileri ve katılım oranları göz önüne alındığında proje kapsamında verilen eğitimlerin kadınlarımızı bilinçlendirmede faydası olacağına inanıyorum” diyerek, kadınların öğrenerek her işi başarabileceklerini ve her konuda destekçileri olacağını iletti

Proje kapsamında Dr. Gülsüm Baysal tarafından, kişisel hijyen ve kuralları ile kadınlarda sık görülen meme kanseri ve rahim ağzı (serviks) kanseri hakkında bilgi verildi. Meme ve rahim ağzı kanserlerinde erken tanı ve teşhisin önemine dikkat çeken Baysal, devlet desteği ile tüm kadıların ücretsiz olarak devlet hastanelerinden mamografi taraması ve rahim ağzı kanseri (smear) testi yaptırabileceklerini hatırlattı.

Müftülük Kuran Kursu Öğreticisi Ayten Şahin ise, kadınların akraba evliliği, tüp bebek, organ bağışı ve aile planlaması hakkında bilgi verdi. Akraba evliliklerinde kalıtımsal hastalıkların görülme ihtimalinin yüksek olduğunu ifade eden Şahin, tüp bebek konusunda da belirli şartlarda ki çiftlere devlet desteği olduğunun bilgisi verdi.

Projede son olarak söz alan Hamidiye İlkokulu Ana Sınıfı Öğretmeni Ayşegül Gökçe de, okul öncesi eğitim ve önemi hakkında bilgilendirme yaparak; Anaokulu eğitim almış öğrencilerin ileri ki dönemlerde okul hayatına daha kolay adapte olduklarını, bunun da eğitim ve öğretim hayatında daha başarılı olmalarına katkı sağladığını dile getirdi.