Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, AK Parti Malatya Milletvekili Mustafa Şahin ve Cemal Akın’la birlikte Ankara’da çeşitli ziyaretler gerçekleştirdi.

Başkan Polat, belediyelerinin projelerini iletmek ve ikili görüşmeler yapmak için Ulaştırma, Denizcilik Ve Haberleşme Bakanlığı ile Milli Savunma Bakanlığında görüşmeler yaptığını ifade etti.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’nda yaptıkları görüşmelere değinen Polat, hızlı tren proje ihalesinin yapılacağını, bu kapsamda ihaleyi alacak olan firma ile görüşmeler yapacaklarını söyledi.

Belediye yapılanmasını tamamladıklarını ifade eden Başkan Polat, bundan sonraki süreçte sık sık Ankara’ya gidip bakanlıklarla görüşeceklerini, projelerinin takipçisi olacaklarını belirtti.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, “Cuma günü AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, AK Parti Malatya Milletvekili Mustafa Şahin ve Cemal Akın’la birlikte Demiryolları Genel Müdürlüğüne gittik. Sayın Başbakanımız Malatya’ya geldiğinde demiryolunun rehabilite edilmesi ile ilgili proje sunmuştuk. Bu proje ile ilgili önümüzde birkaç alternatif var. İstasyonun kalkması belki en son nokta olabilir. İstasyonun kalkmasını çok doğru bulmuyoruz. Aynı yerinde kalmasını öneriyoruz. 14 Ocak’ta Sivas-Malatya arası yüksek hızlı trenin proje ihalesi yapılacak. Projeyi alan firma Yeşilyurt Belediyesi Ve Malatya Büyükşehir Belediyesi ile öncelikli görüşerek, bölgenin demiryolu hat yapılanması ile ilgili çalışmasını gerçekleştirecek. Süreç itibari ile yüksek hızlı trenin Malatya’ya gelmesiyle istasyonun şuan ki yerinde kalmasını tercih ediyoruz. Özellikle o bölgede atölye ve depo olması bölge açısından olumsuz. Bununla ilgili gerekli görüşmeleri yaptık. Yine Ulaştırma, Denizcilik Ve Haberleşme Bakanımıza Vagon Onarım Fabrikası alanı ile ilgili projemizi ilettik” dedi.

Başkan Polat, “Ayrıca Ankara’da Milli Savunma Bakanlığımızla mania planı ile ilgili görüştük. Malatya’daki mania planı ile ilgili sorunları anlattık. Sayın Bakanımız konuyla ilgi daha önce bilgisi vardı. Gölgeleme yapmamızla ilgili teklifimizi sunduk. Sayın bakanımızda aynı kanaatte olduğunu belirtti. Malatya’daki komutanlarımızla görüşerek gerekli adımları atacağız” dedi.