Posta Telgraf Teşkilatı’nın (PTT) Malatya’da 58 işlem yapan birimi bulunduğu, bu nedenle merkez PTT’de uzun kuyruklarda beklemeye gerek olmadığı bildirildi.

PTT Malatya Başmüdürü Fahri Ocak, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, merkez PTT binasında zaman zaman uzun kuyruklar olduğunu, bundan vatandaşın da rahatsız olduğunu belirterek, “ PTT Malatya’mızda, 10 Merkez, 26 Şube ve 22 Acente olmak üzere toplam 58 iş yerimiz bulunmaktadır. Tüm iş yerlerimizde PttCell, Hızlı Geçiş Sistemi HGS, tüm bankacılık hizmetlerini, emekli maaş ödemelerini, sigorta, kredi kartı, telefon tahsilatı, havale ve nakit ödeme işlemleri ile gram altın satış-alışı yapılmaktadır. Şimdi de Tüm PTT merkez, şube ve acenteliklerinde Malatya Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (MASKİ)’ne ait su faturalarının tahsilatına başlanmıştır” ifadelerini kullandı.

Malatya’da çarşı kavramının kuvvetli olduğunu söyleyen Ocak, “Kendi mahallesinde PTT işleri var, ancak Malatya merkeze geldiğinde, PTT dahil tüm işlerini çarşıda çözmeye çalışıyor. Bu da, merkez PTT şubemizde sıkıntı meydana getiriyor” şeklinde konuşarak, vatandaşların PTT işlemlerini mahalle veya ilçesindeki PTT şubesinden yapabileceğini kaydetti.