Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası (BTS) çalışanları, ’Demiryollarının Özelleştirilme Uygulamalarına Karşı Yürüyoruz’ sloganıyla Malatya Gar’ında ray üzerinde yürüyüp, eylem yaptı.

Malatya Gar’ında bir süre ray üzerinde yürüyen sendika çalışanları adına basın açıklamasını yapan BTS Genel Merkez Yöneticisi ve Mali Sekreteri Erdal Uysal, "Bugün biz demiryolcular, bir kez daha yollara düştük. Balıkesir, İstanbul, Van, Antep ve Zonguldak Garlarından 17 Kasım’da başlayan yürüyüşümüz 24 Kasım’da Ankara’da TCDD Genel Müdürlüğü önünde son bulacaktır" dedi.

Uysal, toplumu bilgilendirmek ve tepkilerini göstermek amacıyla ’Demiryollarının Özelleştirilme Uygulamalarına Karşı Yürüyoruz’ adı altında yürüyüş yaptıklarını ifade ederek, "Gelinen süreç önümüzdeki dönemin pek çok açıdan daha da sıkıntılı olacağı, demiryolcular içinse ayrıca çalışma koşullarıyla ilgili pek çok sorun yaşanacağı, kazanılmış haklarının zarar göreceği bir süreç olacaktır. Bu nedenle bizler tüm bu gerçekler ışığında, içinde bulunduğumuz olumsuz koşullarla ilgili olarak kamuoyu oluşturmak, toplumu bilgilendirmek ve tepkimizi göstermek amacıyla ’Demiryollarının Özelleştirilme Uygulamalarına Karşı Yürüyoruz’ adı altında bu yürüyüş kararını almış olup, demiryollarında 5 koldan başlayan yürüyüşün bir kolu olarak bugün de Malatya’da yürüyüşümüze devam ediyoruz" şeklinde konuştu.