Tarım Sigortaları Havuz İşletmesi A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Kadak, “Malatya’da sistemin başlangıcından itibaren sigortalı üreticilerden 82 milyon TL prim alınırken, buna karşılık üreticilere190 milyon TL ödeme yapılmıştır” dedi.

TARSİM Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Kadak, Tarım Sigortaları Havuz İşletmesi A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Zeki Karakurt, İnsan Kaynakları ve İdari İşler Müdürü Yusuf Küçüksakal ve Malatya Bölge Müdürü Bünyamin Kadak ile birlikte Malatya Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ali Selvi’yi ziyaret etti.

Ziyarette konuşan Kadak, "Devlet Destekli Tarım Sigortaları Sistemi çerçevesinde, ülke genelinde, sistemin başlangıcından bugüne kadar düzenlenen poliçe sayısı 4,4 milyon adedi geçti. Yaklaşık 72 milyon dekar alan ve 3 milyon adedin üzerinde büyükbaş ve küçükbaş hayvan sigortalandı. Yıl sonuna kadar üreticilere yapılacak hasar ödemeleri 1.6 milyar TL’yi geçecek. TARSİM Malatya Bölge Müdürlüğü’ne bağlı olan Malatya ilinde, sistemin başlangıcından itibaren sigortalı üreticilerden 82 milyon TL prim alınırken, buna karşılık üreticilere190 milyon TL ödeme yapılmıştır. Buda sigorta sisteminin üreticinin yanında yer aldığının göstergesidir" dedi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ali Selvi ise, "Tarım Sigortaları Havuz İşletmesi yöneticileri ve çalışanları ile uyum içerisinde çalışmaya devam etmekteyiz. Malatya’da tarım sigortasını aşılamak ve arttırmak için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz ve arttırarak da göstermeye devam edeceğiz. Tarım Sigortasının Malatya’da geldiği noktada üreticiye olan katkıları, rakamlardan da anlaşılacağı üzere yıllar geçtikçe artmaktadır. Bunda emeği geçen Sayın Yönetim Kurulu Başkanımıza ve Bölge Müdürlüğümüze teşekkür ediyorum. İl Müdürlüğü olarak, Sigortanın amacını ve faydalarını anlatmaya ve poliçe sayısını her geçen gün arttırmaya yönelik çalışmalarımıza devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.