Malatya’da Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ve Esenlik Şirketi yetkilileri bir araya gelerek, hayvan pazarı, kayısı konsantre tesisi, Bakanlığın desteklemeleri, sözleşmeli tarım konularındaki sorunlar ve çözüm önerilerini ele aldılar.

İstişare toplantısına, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ali Selvi, Malatya Büyükşehir Belediyesi Esenlik Ltd. Şti. Genel Müdürü Hulusi Boyraz, Tarım İl Müdür Yardımcıları Ahmet Turan Karaca, Zülküf Yıldırımoğlu, Resul Karakuş, tarım şube müdürleri, Esenlik Ltd. Şti. Genel Müdür Yardımcısı Yusuf Orhan, Esenlik Ltd. Şti. Et Entegre ve Üretim Tesisi Müdürü İbrahim Halil Yiğit, Et Üretim Tesisleri Zorunlu Personeli Veteriner Hekim Fikret Yıldırım ve Esenlik Canlı Hayvan Pazarı Sorumlusu Veteriner Hekim Kemal Durak katıldı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ali Selvi yaptığı konuşmada “Sayın Genel Müdürümüzün daveti üzerine istişare toplantısında bulunmak üzere bir araya geldik. Malatya için marka değeri yüksek olan bu şirketimizin çalışmaları takdir edilecek nitelikte. Yeni oluşturdukları marka ile gıda ürünlerini işleyip paketleyerek Türkiye geneline pazarlama yapacaklar ve kısmen de yapmaya başladılar. İster istemez çalışmanın olduğu alanlarda sorunlarla karşılaşmamak mümkün değil. Bu sorunları nasıl minimize edebileceğimiz konularında fikir alış verişinde bulunduk. Faydalı olduğu kanaatindeyim. Ayrıca sözleşmeli tarım modeline geçmeleri konusunda tavsiyelerimiz oldu. Malatya üreticisinin ürünlerini değerinde satabilecekleri bir ortamın oluşması en büyük amacımız. Tüm Esenlik ailesini çalışmalarından dolayı tebrik ediyorum” dedi.

Esenlik Ltd. Şti. Genel Müdürü Hulusi Boyraz ise, “ Elimizden geldiğince Esenlik Şirketimizin potansiyelini arttırmak için çaba sarf ediyoruz. Gıda ürünlerini işleyip yeni markalar oluşturarak piyasada söz sahibi olmak ve yurt geneline pazarlama yapmayı düşünüyoruz. Bu çalışmalarımızda İl Müdürlüğümüzün bizlere olan desteği tartışılmaz. Kendilerine şahsın ve şirketim adına teşekkürlerimi iletiyorum” ifadelerini kullandı.