Malatya’da, "TÜBİTAK Bilgilendirme Günleri" etkinliği düzenlendi. Toplantıdaki amacın, projelerden daha fazla istifade etmek olduğu vurgulandı.

Turgut Özal Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinlikte konuşan TÜBİTAK Bölge Koordinatörü ve İnönü Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsmail Özdemir, "Sunulan proje önerisi kapsamında yapılan faaliyetlerle ulusal ve uluslararası proje sunma konusunda farkındalık ve yetkinlik oluşturulması planlanmaktadır. Proje kapsamında yapılacak etkinliklerle üniversitemizde proje kültürünün gelişmesine katkı sağlanacaktır. Proje hazırlayacak olanlar için yol haritası niteliğindeki her aşamanın ele alınarak ve bilgilerin paylaşılarak daha çok başarıların sağlanabilmesi hedeflenmektedir. Bu etkinlikle araştırmacıların proje yazma ve sunma sürecince karşılaşılabilecek sorunların cevabı uygulamalı proje eğitimi etkinlikleri ile çözülmeye çalışılacaktır. Ayrıca araştırmacıların uluslararası projelere katılımının ve sanayi-üniversite ortak projelerinin oluşturulması da hedeflenmektedir" dedi.

İnönü Üniversitesi Kataliz Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Nevin Gürbüz ise, İnönü Üniversitesi tarafından sunulan proje önerilerinin iade sebepleri konusunda bilgiler vererek, proje önerilerinin iade oranının azaltılması ve bu hataların giderilmesi için proje başvurusu, bu süre içerisinde en doğru bilgilendirmenin yapılması hususunda başvuru ve danışma masası oluşturulması hakkında konuştu.

Etkinlikte ARDEB 1000 programı, İnönü Üniversitesinin Proje Kapasitesinin Artırılmasına yönelik hazırlanan projenin içeriği, ARDEB programları, alt birimleri, araştırma grupları ve bu gruplarca desteklenen programlar konusunda katılımcılara gerekli bilgiler sunuldu.