Ulaştırma Memur Sen Genel Başkanı Can Cankesen, havacılık tazminatına ilişkin dava açtıklarını, davayı kazanmaları halinde 9 bin çalışana 24 milyon Eoru ödeneceğini, aksi taktirde bu paranın Avrupa’ya gideceğini söyledi.

Ulaştırma Memur Sen Genel Başkanı Can Cankesen, Ulaştırma Memur-Sen Malatya Şubesini ziyaret etti. Ulaştırma Memur Sen Malatya Şube Başkanı Mustafa Adak, Malatya’da, Ulaştırma Memur Sen olarak bin 30 üyeyle yetkili sendika olduklarını belirterek, “Genel Başkanımızı Can Cankesen personelin sıkıntılarını yerinde görmek ve dinlemek için geldi. Genel Başkanımız ile birlikte üyelerimizi ziyaret ederek sorunlarını dinledik” dedi.

Ulaştırma Memur Sen Genel Başkanı Can Cankesen, beraberinde Ulaştırma Memur Sen Malatya Şube Başkanı Mustafa Adak, Ulaştırma Memur Adıyaman İl Başkanı Mahmut Çelik ve çevre il temsilcileriyle birlikte Malatya Devlet Hava Meydanları çalışanlarını, AK Parti İl Başkanı Bülent Tüfenkçi ve kamu kurumlarını ziyaret ettiler.

Ziyaretler sırasında Ulaştırma Memur Sen Genel Başkanı Can Cankesen ve Ulaştırma Memur Sen Malatya Şube Başkanı Mustafa Adak, Devlet Hava Meydanları Havalimanı çalışanlarıyla çalışma koşullarını konuştular, sendika faaliyetleri hakkında sendika üyelerine bilgi verdiler. Görüşmede ARFF personelinin sorunları ve çözüm önerileri konuşuldu, toplu sözleşme hükümleri konusunda sendika üyelerine bilgi verildi.

Ulaştırma Memur Sen Genel Başkanı Can Cankesen, “Havacılık Tazminatına ilişkin dava açtık. Aralık ayı içersinde mahkemenin Havacılık Tazminatı ile ilgili konuyu görüşeceğini düşünüyoruz, ek ödeme mahsup edilmesi durumunda toplamda yaklaşık 9 bin personelin 3 yıllık birikmiş Havacılık Tazminatı olan 24 milyon Euro ödeme yapılacak ve bu para şuan En Rote kapsamında bütçeye herhangi bir yük getirmeden personele mahkemenin kazanılması halinde ödenecek” şeklinde konuştu.

Can Cankesen,”Temennimiz mahkemenin kazanılmasına müteakip ödenecek miktarın 15 ocak 2015 tarihine kadar gerçekleşmesi ve paranın yurt dışına geri iade edilmeden bütçeye dahil edilerek personelin mağduriyetinin giderilmesidir” diye konuştu.