Malatya Valisi Süleyman Kamçı, göreve geldikten sonra kendisini ziyarete gelen bazı dernek ve vakıflara iade-i ziyaretlerini sürdürüyor.

Kamçı, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısı ile sabah saatlerinde kendisini ziyarete gelen Beyazay Derneği Malatya Şubesini ziyaret etti. Vali Kamçı’nın ziyaretine Malatya Milletvekili Öznur Çalık, İl Emniyet Müdürü Dr. Ömer Urhal, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ve Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat katıldı.

Beyazay Derneği Malatya Şube Başkanı Prof.Dr. Aysun Bay Karabulut ve yönetim kurulu üyeleri tarafından karşılanan Vali Kamçı, eskiden engellilerin evlerinden dışarı çıkarılmadığını, bugün ise toplum ile bütünleşmiş bir halde engelsiz yaşama katıldıklarını dile getirerek, herkesin birer engelli adayı olduğunu söyledi

Kamçı, diğer ziyaretçilerinde konuşmalarının ardından dernek üyeleri ve aileleri ile birlikte pasta kesip sohbet ederek onların sorun ve taleplerini dinledi.

Vali Kamçı, Beyazay Derneği ziyaretinden sonra Hz. İmam Zeynel Abidin Türbesi Kültür Vakfını ziyaret etti. Battalgazi İlçe Kaymakamı Vedat Yılmaz, Vakıf Başkanı Erdoğan Ünverdi ve yönetim kurulu üyeleri tarafından karşılanan Vali Kamçı, türbede Başkan Ünverdi’den türbe hakkında bilgi alarak burada dua etti.

Geçtiğimiz gün vefat eden Kore Gazisi Abuzer Vurmaz’ın evini de ziyaret ederek oğlu Mehmet Vurmaz ve ailesi ile komşularına da taziyelerini ileten Vali Kamçı taziye çadırında vatandaşlarla da görüştü.

Cem Vakfı Malatya Şubesi ile Malatya Hacı Bektaş Veli Kültür Merkezi Vakfı’nı da ziyaret eden Vali Kamçı’yı Cem Vakfı Malatya Şubesi ziyaretinde Başkan Eşref Doğan karşıladı.

Malatya Hacı Bektaş Veli Kültür Merkezi Vakfı ziyaretinde Vali Kamçı daha önceleri vakıfta düzenlenen çeşitli etkinliklere katıldığını, bugün ise kendilerine iade-i ziyarette bulunduğunu belirtti.

Vakıf Başkanı Hasan Meşeli de ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek Yönetim Kurulu Üyelerini tanıtarak Vakıf binası ve burada yapılan etkinlikler ile vakıf tarihi hakkında bilgiler verdi.