Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Selahaddin Öğülmüş tarafından velilere yönelik olarak “Okul-veli ilişkisi” konulu bir konferans verildi.

Sabancı Kültür Merkezi’nde gerçekleşen ve TED Malatya Koleji tarafından organize edilen konferansta Prof. Dr. Selahaddin Öğülmüş, “Okulda davranış alanlarının işletilmesi. Okulların, çocukların akademik gelişiminin yanı sıra, kişilik gelişimleri için de uygun ’davranış alanları’ oluşturması gerekir. Bir okuldaki davranış alanlarının sayısı ve öğrencilerin okuldaki davranış alanlarının üstlendiği roller, öğrencinin kişilik ve sosyal gelişimini birinci derecede etkiler. Küçük ve büyük okulların çocuk üzerindeki etkisi bu açıdan örnek verilebilir. Davranış alanları oluşturmak ve var olan davranış alanlarını işletmek (ya da bozmamak), öğretmenler ve okul yöneticilerinin yanı sıra okul velilerinin de sorumlulukları arasındadır” dedi.

Prof. Dr. Öğülmüş, “Bir sistem olarak okul. Okul bir sistemdir; her sistem alt sistemlerden oluşur ve kendisi de başka bir sisteminin alt sistemini oluşturur. Sistemin ögeleri arasında karşılıklı bir etkileşim vardır. Sistemin ögelerinden birinde meydana gelen değişiklik er-geç sistemin tümünü etkiler. Sistemde ögeler arasındaki ilişkileri düzenleyen yazılı ya da yazılı olmayan kurallar vardır. Kurallar belirsizliği azaltır. Belirsizlik ise bir kaygı ve panik nedenidir. Okul ve sınıf kuralları, okul sistemi için gerekli ve önemlidir” şeklinde konuştu.