Öğrencilere, "Yaşayan Değerler Eğitimi” program kapsamında bu ay “iyilik Yap” konusunun işlendiği bildirildi.

TED Malatya Koleji tarafından konuyla ilgili olarıak yapılan açıklamada, “Okulumuzda, öğrencilerin toplumun yaşayan değerlerini tanımaları, kültürümüzde yer edinmiş kavramları anlamaları amacıyla yola çıkarak geçtiğimiz yıl uygulamaya başladığımız "Yaşayan Değerler Eğitimi” programına bu yıl da devam ediyor. PDR Birimimiz, olumlu davranışları oluşturmak, pekiştirmek ve kültürel değerleri çocuklara yaşantısal olarak öğrenme fırsatı oluşturmak için farklı eğitsel rehberlik programları planlıyor ve uyguluyor . Öğrencilere olumlu davranışlar kazandırmak ve onlarda etkin davranış yönetimini oluşturmak amacıyla yürütülen "Yaşayan Değerler Eğitimi" programı kapsamında her ay farklı bir değer konu ediniliyor.

Bu ay ki konumuz "İyilik" ve sloganımız "Hergün 1 iyilik yap! " Yaşayan değerleri birbirinden renkli ve eğlenceli etkinliklerle işleyen öğrencilerimiz atıl durumdaki defterlerini değerlendirerek ,kendi beğenilerine göre defterlerini tasarladılar ve iyilik günlükleri hazırladılar, yaptıkları ya da gördükleri iyilikleri, hissettikleri duygularla beraber günlüğe yazdılar ve çok keyif aldılar” ifadeleri kullanıldı. .

“Mini mini 1’lerimiz anne-baba-çocuk etkinliği olarak "Iyilik yap, kavanoza at!" diyerek şirin mi şirin iyilik kavanozları hazırladılar ,hergün kendilerine yapılan iyilikleri yada yaptıkları iyilikleri ebeveynleri ile paylaşma ve yorumlama imkanı buldular.

3.sınıf öğrencilerimiz ise ise yaptıkları ve gördükleri iyilikleri,yaşadıkları duyguları resim yaparak anlattılar ve okul koridorlarında hep bir ağızdan "İyilik Yapmak Elimizde" diyerek amaçlarını tüm öğrenci ve okul personeliyle paylaşarak farkındalık oluşturdular” denilen açıklamada, daha sonar şunlar belirtildi:

“Anasınıfı öğrencilerimizle marakas yapıp, ritim tutarak ’iyilik yap iyilik bul’ şarkısını söyledik.İyilik yapan çocuklarımız iyilik ağacındaki armutlarına gülen yüz eklediler.

Konusu iyilik ve yardımlaşma olan korkuluk ve arkadaşları hikayesini okuduk. "Arkadaşına yardım et" adlı oyun etkinliği yaptık,iyilik meşalemizi oluşturduk ve panomuzda sergiledik.”