Yeni Malatyaspor yönetimi ve teknik heyetine yönelik eleştiriler üzerine Malatyaspor Taraftarlar Derneği ve Anadolu Spor Gazetecileri Derneği Malatya Şubesi ortak basın açıklaması yaptı. Murat Soysal ve Akif Çelik’in yaptığı açıklamalarda takıma duyulan güven bir kez daha vurgulandı.

İlk olarak söz alan Anadolu Spor Gazetecileri Derneği Malatya Şube Başkanı Akif Çelik, “Bizler her zaman birlik ve beraberlikten yana olduğumuzu söyledik. Ama görüyoruz ki bu ortamı bozmak isteyen art niyetli kişiler var. Birileri artık kişisel menfaatlerinden vazgeçsin. Bu memlekette kimin kimi nasıl kullandığını, geçmişte ve günümüzde çok iyi gördük. Bunların derdi Malatyaspor’un şampiyon olup olmaması değil, bunlar için teknesine su taşıdıklarının düşünceleri önemli. Biz, Malatya ve ülke sporuna zarar veren bu kişileri kınıyoruz” dedi.

Malatyaspor Taraftarlar Derneği Başkanı Murat Soysal ise, şu süreçte herkesin yaptığı değerlendirmelere dikkat etmesi gerektiğini ifade ederek, “Yıllarca Malatyaspor’un başarılı olması ve hak ettiği yere dönmesi için her platformda birlik beraberlik içerisinde olmamız gerektiğini önemle belirtmemize rağmen geçtiğimiz gün yayınlanan bir spor programında yapılan yorumlar camiamızı rahatsız etmiştir. Bizler için kutsal olan Malatyaspor’dur. Bu takımın hocası, yöneticisi ve futbolcusu bizim için her zaman önemli ve değerlidir. Kaldı ki Malatya spor camiası şampiyonluğa bu kadar inanmış, birliktelik ortamını yakalamış ve şampiyonluğa yakınlaşmışken yapılan yorum ve değerlendirmeler art niyetlidir. Spor geçmişi ve ilişkileri daima şaibe dolu bu kişiyi, konuşturanları ve arkalarındaki gizli güçleri çok iyi bildiğimizi net bir şekilde ifade ediyorum. Malatyaspor’un iyi gidişini bozmak adına yapılan bu çirkin yorumları yapanları en sert şekliyle kınadığımızı bildirerek, büyük Malatyaspor camiasını yakalamış olduğu birlik beraberlik ortamını bozmadan yoluna devam etmesi gerektiğini önemle belirtiriz” şeklinde konuştu.