Malatya merkez ilçe Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, ”Yeşilyurt’u kurallara göre yöneteceğiz” dedi.

Dede Korkut Tesisleri’nde, belediye başkan yardımcıları ile birlikte basın mensuplarına ilk 6 ayı değerlendiren Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, “Yeşilyurt’u kurallara göre yöneteceğiz. Hacı Uğur Polat’ın babası için de aynı, gariban için de kurallar aynı olacaktır” ifadelerini kullanıp, Yeşilyurt’un yaşam konforunu arttırmak için çaba gösterdiklerini bildirdi.

İlk 6 ayda yapılanmayı tamamladıklarını söyleyen Polat, “Bundan sonra hizmetlerimizi sıralayacağız” ifadelerini kullandı.

Alanında uzman, emin ve ehil insanlarla hizmet yapmaya çaba gösterdiklerini söyleyen Uğur Polat, 7 belediyenin borcunu devir aldıklarını ve özel sektör borçları dışında 12 milyon 798 bin TL borçtan 4 milyon TL civarında ödediklerini bildirdi. “Merkezi hükümetten gelen ödeneklerle hedeflediğimiz hizmetleri yapmak zor. Bu nedenle, gelirlerimizi arttırıp, toplanacak gelirlerle hizmetlerimizi arttırmamız lazım “ diyen Polat, yaptıkları ve yapacakları hizmetlerden de söz etti.

Gömme çöp konteynırlarının ihalesini önümüzdeki günlerde yapacaklarını belirten Polat, 30 günden 30 park projesinden 37 bin ton asfalt serilmesine, eski belediye binalarının yeşil konaklara dönüştürülmesinden, yeni parkların yapılmasına, çöp kutusu uygulamasından Ramazan ayında yaptıkları faaliyetlere kadar birçok çalışmadan söz etti.

TOKİ’ye verilen Beydağı Devlet Hastanesi’nin 40 dönümlük alanından 10 dönümünü Cuma Camisi yapılması için TOKİ’den istediklerini ve tekliflerine ılımlı bakıldığını belirten Polat, basın mensuplarının “Kavukların belediye yanında Cuma camisi yapacağını, ayrıca, Beydağı Devlet Hastanesi civarında da 4 caminin olduğunu hatırlatılarak, buranın eğitim alanı olarak belirlenme teklifini” ise değerlendirmeye alacaklarını söyledi.

“300 bin kişi ile bire bir temas halinde olacağız. Hizmetler yapıp, taziye ve düğünlerinde bulunacağız” diyen Polat, Yeşilyurt ile bütünleşmek ve halkın yaşam kalitesini arttırmak için çaba göstereceklerini vurguladı.

Başkan Polat, Başbakan Ahmet Davutoğlu ile Orman ve su İşleri bakanı Veysel Eroğlu’nun Malatya ziyaretinde verdikleri talep dosyaları hakkında da bilgi aktardı. Polat, “Atıl şekilde duran Vagon Onarım Fabrikası binasının, Yeşilyurt Belediyesi bünyesine alınan İş Geliştirme Merkezi’ne (İŞGEM), arazinin ise Yeşilyurt Belediyesi’ne verilmesine, Bostanbaşı‘nın ortasından geçen su kanalının etrafında çevre düzenlemesi yapılması, devlet demiryolu garı ve tren yolu güzergahının değiştirilmesi konusunda teklifte bulunduklarını, Yeşilyurt cezaevini alıp sosyal tesis yapmayı istediklerini de sözlerine ekledi.