Malatya’da, “Zamansız ve mekansız okumalar projesi “ başlatıldı.

Başlatılan projeyle ilgili Soykan Parkı’nda ücretsiz kitap dağıtıldı.

Proje çalışması hakkında basın açıklaması yapan Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Malatya Şubesi Başkanı Sinan Eraslan, “Anadolu Gençlik Derneği’nin, "Yeni bir dünyayı kuracak bir gençlik için kurulduğunu, yeryüzünde iyinin, güzelin, faydalı olanın adaletin tesisi için çalışan, hakkı üstün tutan, nefis terbiyesini esas alan, önce ahlak ve maneviyat düsturuyla çalışan, ülkemizdeki gençlerin tamamına hitap eden bir yapılanmadır” ifadelerini kullandı.

“Üzerimize düşen vazifeyi insanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır düsturuyla hareket ediyoruz. Kendine, topluma ,çevreye ve Rabbine karşı sorumluklarının farkında olan tarihini bilen ,yaşadığı zamanın farkına varan ve gelecek tasavvuru yapabilen, yeryüzünde kalmak üzere değil beklemek üzere bulunduğunu hisseden, can taşıyan bütün varlıklara karşı merhamet hissiyle ve bütün söz ve davranışlarında sadece ve sadece Alemlerin Rabbinin hoşnutluğunu arayan bir genç nesil yetiştirmek hedefindeyiz” diyen Eraslan, "Bugünkü çalışmamızla, "Zamansız ve mekansız okumalar sloganıyla Kur’an-ı Kerim de Alak süresinin "Oku" emrini hayatlarında ve projelerinde yol gösterici olarak tatbik ettiğimizi ve bu zamansız ve mekansız okumalan slogan olarak seçmemizin sebebi ilahi emir tüm zamanlara, tüm mekanlara aittir. Okumak her zaman ve her mekanın kapılarını açan görünmez tılsımıdır. Okuyan genç, yeni bir dünyanın başlangıcıdır, kıvılcımıdır, mayasıdır” şeklinde konuştu.

Eraslan, AGD olarak 31 Aralık akşamı Belediye Konferans salonunda Mekke’nin Fethi programına da vatandaşları davet etti.