3 Aralık Dünya Engelliler Günü, Manisa’da çeşitli etkinliklerle kutlandı. Etkinlikler kapsamında Manisa Büyükşehir Belediyesi Kültür Merkezinde sergilenen Manisa Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi öğrencilerinin hazırlamış olduğu Resim Sergisi Manisa Valisi Erdoğan Bektaş tarafından açıldı.

Açılışa Vali Bektaş’ın yanı sıra Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Halil Memiş, İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Murat Konan, Manisa Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Başkanı İsmail Önay, Manisa Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Engelliler Meclisi Başkanı Elçin Yörükoğlu ve engelliler ve vatandaşlar katıldı.

Açılışın ardından Manisa Büyükşehir Belediyesi Kültür Merkezinde Lale Salonunda Şehzadeler Kaymakamlığı tarafından düzenlenen 3 Aralık Dünya Engelliler Günü ‘Slogan’ yarışmasında ilk üçe giren öğrencilere hediyeleri verildi. Yarışmada Ahmet Tütüncüoğlu İlköğretim Okulu öğrencisi Şevval Toprak “Başarı Engelleri Aşmaksa Biz Bunu Her Gün Yapıyoruz” sloganıyla birinci oldu.

Daha sonra davetliler Öğretmen Şükran Bilginer Özel Eğitim Uygulama Merkezi öğrencilerinin hazırlamış olduğu müzik gösterisini izledi.

GÖRME ENGELLİ YAZAR KURALAY’DAN KONFERANS

Gösterinin ardından görme engelli yazar Halis Kuralay ‘Özel Eğitim ve Engellileri Anlamak’ konulu konferans verdi. Engelli olmanın sadece toplum bilincine bağlı olduğunu söyleyen Kuralay, yaşadığı ilginç anıları katılımcılarla paylaştı.

Eğitim ve iş hayatındaki başarılarının yanı sıra bugüne kadar 3 tane kitap yazan görme engelli Kuralay, gözleri gören birine göre çok daha fazla tat aldığını belirterek, “Belki görseydim bu kadar başarılı olamazdım” diyerek, kör olmasının kendisine verilmiş bir nimet olarak gördüğünü ifade etti.