Altınokta Körler Derneği Dr. İbrahim Türek Eğitim ve Kültür Merkezi Vali Erdoğan Bektaş’ın katılımıyla açıldı.

Yurtdışında yaşayan Doktor İbrahim Türek’in bağışıyla satın alınan merkezin açılışına Vali Erdoğan Bektaş, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Halil Memiş, İl Emniyet Müdürü Tayfur Erdal Ceren, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı Kılıç Kaya, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Murat Konan ile engelliler ve aileleri katıldı.

Altınokta Körler Derneği Manisa Şube Başkanı Arif Zengin açılışta yaptığı konuşmada, “Altınokta Körler Derneği Dr. İbrahim Türek Eğitim ve Kültür Merkezi ve Altınokta Körler Derneği Manisa Şubemizin ortak kullandığı hizmet büromuzun açılışını yapacağız. Biz bu büromuzu, bugünden sonra engellilere her türlü eğitimin verildiği bir kültür merkezi, bir eğitim merkezi haline getireceğiz. Aynı zamanda diğer hizmetlerimiz de burada sürecek. Doktor İbrahim Türek şuan kendisi yurt dışında yaşayan bir büyüğümüz. Kendisi bizim hizmetlerimizi, faaliyetlerimizi takip ediyor. Bizimle iletişime geçti. Bizim büro sıkıntımızı öğrendi. Bu büromuzu satın almamız için kendisi bağış yaptı. Onun için buranın adını Altınokta Körler Derneği Dr. İbrahim Türek Eğitim ve Kültür Merkezi koyduk. Sayın İbrahim Türek ve Türek Ailesine, katılımlarından dolayı Sayın Valime ve tüm konuklara ayrı ayrı teşekkür ederim” dedi.

Vali Erdoğan Bektaş da, “Biz de İbrahim beye teşekkür ediyoruz. Sağ olsun, Allah ona size verdiğinin kat kat fazlasını versin. Allah hayrını kabul etsin. Bu yeni yeriniz hayırlı olsun, sizlerin böyle merkezlere çok ihtiyacınız olduğunu biliyoruz. Üstelik mülkiyetinin sizde olması ayrı bir güzellik, sizleri kutluyoruz” şeklinde konuştu.

Daha sonra açılışı yapılan Altınokta Körler Derneği Dr. İbrahim Türek Eğitim ve Kültür Merkezinde dernek üyesi Hüseyin Pehlivan yaptığı konuşmasında, “Burası engellilerin sabahtan akşama kadar girip çıktığı bir yer. Ayrıca personelimiz de burada duruyorlar. Kurslarımız 7/24 devam ediyor, ama buranın ısıtmasında sıkıntı yaşıyoruz. Devletimiz bizlere yeterli desteği sağlıyor. Bizler de bu eğitimle ilgili farkı kapatmak için çalışmalar yapıyoruz. Sadece vatandaşlarımız biraz daha pozitif bakarlarsa çok daha memnun oluruz” diye konuştu.

Vali Erdoğan Bektaş ısıtma sorununun çözümlenmesi için Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Murat Konan’dan gerekli girişimleri yapmasını isteyerek, “Devletimiz bize yeterli desteği sağlıyor lafının söylenmesi için kaç yıl bekledik biliyor musunuz? Bu laf bizim için çok önemli. Sizler sosyal hayatta yerinizi alıyorsunuz. Toplumda, sosyal hayatta, üretken toplumun bir parçası olarak yerinizi aldığınız sürece, toplumun size bakış açısı da mutlaka değişecektir” dedi.

Engelliler şehir içi ulaşımlarında sorun yaşadıklarını belirterek şunları söylediler:

“Toplu ulaşım araçlarına kolaylıklar getirildi. Ancak dolmuş duraklarında ve otobüslerde sesli sistemle kullanılarak uyarıda bulunulmasını istiyoruz. Ayrıca otobüs şoförlerine engellilerin iniş binişlerini kolaylaştırıcı eğitim verilmesini istiyoruz.”

Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Halil Memiş de engellilerin ulaşımla ilgili sorununun çözümüne yönelik gerekli çalışmayı yapacaklarını söyledi.

Vali Erdoğan Bektaş engellilerin sorunlarını çözüme ulaştırıncaya kadar anlatmaktan vazgeçmemelerini isteyerek, “Burada Belediyemiz, emniyetimiz, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürümüz de dinliyor, elimizden geldiği kadar yapacağız. Önce ‘Gören Göz Projesi’ ile ilgilenelim. Ayrıca şoförlerin eğitimini de yapalım” dedi.