Anadolu Yörükleri ve Deveciler Federasyonu Başkanı Özel Öztürk Yönetim Kurulu Üyeleri Mustafa İnal ve İrfan Yağcı ile birlikte Selendi Belediye Başkanı Nurullah Savaş’ı makamında ziyaret ederek yörüklerin simgesi olan Poşu hediye ettiler.

2013 yılında İzmir Pınarbaşı’nda kurulun Anadolu Yörükleri ve Deveciler Federasyonu, Yörük kültürünün yaşatılması ve tanıtılması buna bağlı olarak yaşamlarının önemli faktörlerinden birisi olan ulaşım aracı ve yük taşımada kullanılan develerin de günümüzde yerinin önemini koruması, her türlü sosyal ve kültürel faaliyetleri sürdürülmesinin yanı sıra belli günlerde de deve güreşleri düzenleyerek Yörük kültürünü ve develerin önemini anlatıyor.

Federasyonun kurucu başkanı Özel Öztürk, Selendi Belediye Başkanı Nurullah Savaş’ı makamında ziyaret ederek çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Öztürk, "Belirli zamanlarda federasyonumuzu tanıtmak amacı ile deve güreşleri tertip ediyoruz. Federasyon olarak Selendi ilçemizde de bir deve güreşi düzenlemek istiyoruz. Bunun için Başkan Nurullah Savaş ile karşılıklı olarak görüştük, Biliyoruz ki Selendi halkı Yörük kültürüne yabancı olmayan bir ilçemizdir. Yörük kültürünü bilen ve Yörük kültürü ile özdeşleşmiş olan bir yerde bizlerde etkinlik yaparak deve güreşi sayesinde ilçemiz halkını da bir araya toplayıp eski günlerde yaşanan yaşam tarzlarını görmelerini istiyoruz” dedi.

Belediye Başkanı Nurullah Savaş da ziyaretten duyduğu memnuniyetini dile getirdi ve Anadolu Yörükleri ve Deveciler federasyonu Başkanı ve yönetimine teşekkür etti. Savaş, “Yörük kültürünün yayılması için üzerimize ne görev düşerse yapmaya hazırız" diye konuştu.