Manisa’nın Yunusemre ilçesinde 3 yıl önce kurulan ve yaklaşık 70 öğrencinin eğitim gördüğü Mahidevran Anaokulu’nun yönetimi, çocuklar için oyun odasını ve yemekhaneyi döşeyen hayırsever iş adamı Mestan Amiroğlu’nu unutmayarak plaket takdim etti.

Okulda gerçekleşen teşekkür ve plaket programına Yunusemre İlçe Milli Eğitim Müdürü Recep Şengül, Şube Müdürü Metin Çengel de katıldı. Okul Müdürü Arzu Ertop, okula destekte bulunan hayırsever işadamı Mestan Amiroğlu’na okul yönetimi adına teşekkür etti.

Eğitime yapılan hizmetin, çocuklara yapılan en büyük hizmet olduğunu söyleyen Yunusemre İlçe Milli Eğitim Müdürü Recep Şengül, “Varlıklı insanlarsınız ama en büyük varlık da yeni neslin bu ülkeyi omuzlayabilmesi düşüncesindeyim. Bu anlamlı günde önemli olan bu tür yardımların farkındalık oluşturabilmesi ve örnek teşkil edebilmesi. Mestan Amiroğlu ile birlikte olmak bize ayrı bir mutluluk verdi. Kendisine yardımları için çok çok teşekkür ederim. Gerçekten bizim böylesine duyarlı insanlara ihtiyacımız var. ‘Bütün çocuklar benim çocuğumdur’ mantığıyla yaklaşan böyle hayırsever iş adamlarına ihtiyacımız var” ifadelerini kullandı.

Hayırsever iş adamı Mestan Amiroğlu ise, “Biz şirket olarak 8 yıldır Manisa’dayız. Şirketimiz bünyesinde yaklaşık 700 çalışanımız var. Bizim Denizli’de bitirip teslim ettiğimiz okullarımız var. Ama Manisa’da kazandığımızı da Manisa’ya bir şekilde yatırım olarak sunuyoruz” dedi. Yunusemre İlçesi sınırlarında yeterli oranda boş araziye sahip olduklarını belirten İlçe Milli Eğitim Müdürü Recep Şengül, iş adamı Amiroğlu’ndan okul konusunda yardım istedi. Bunun üzerine Amiroğlu ise, “Hocam, kişiye sormuşlar ‘Adın ne’ diye o da ‘Terzi Zeki demiş’. ‘Ben de az önce kazandığımızın hepsini Manisa’ya harcıyoruz dedim” şeklinde cevap verdi.