Manisa’nın Saruhanlı ilçesinde bir caddeye belediye meclisinin kararıyla ünlü halk ozanı Aşık Veysel Şatıroğlu’nun adı verildi.

Saruhanlı Belediye Meclisi kasım ayı toplantısı, Saruhanlı Belediye Başkanı Hüseyin Yaralı’nın başkanlığında yapıldı. Açılış ve yoklama alınmasıyla başlayan toplantıda komisyon raporları, teklifler ve gündem maddeleri görüşüldü. Gündem maddeleri arasında bulunan Cumhuriyet Mahallesindeki Veysel Sokak’ın caddeye dönüşmesinden dolayı buraya yeni bir isim verilmesi konusu ele alındı. Sokak statüsündeki ismi Veysel olan cadde adının Aşık Veysel olarak değiştirilmesine oy birliğiyle karar verildi. Başkan Yaralı, ülkemizde ayrı bir öneme sahip olan Aşık Veysel adının Saruhanlı’da da yaşatılacağını belirtti.

Anadolu kültürünün temsilcisi olan Aşık Veysel’in, kapkaranlık dünyasında aydınlık düşünceler taşıyan büyük bir halk ozanı olduğunu ifade eden Yaralı sözlerini şöyle sürdürdü: “Saruhanlı ilçesi olarak böylesine değerli bir halk ozanımızın ismini bu topraklarda yaşatacağımız için mutluyuz. Bizler kültürümüzü ve ecdadımızı tanımalı, gelecek nesillere aktarmalıyız. Aşık Veysel cumhuriyetimizin sevgi, birlik, beraberlik, dostluk, kardeşlik, toprak gibi bizi biz yapan kıymetleri bizlere sunan en önemli ozanlarımızdan birisidir. O yüzden bizim değerlerimize sahip çıkmamız gerekiyor. Önemli insanlar anılmaya değer oluyor. Önemli insanlar hatırlanıyor. İşte Aşık Veysel de bunlardan birisi.”