Selendi İlçe Emniyet Amiri Mehmet Aslan, vatandaşları telefonla dolandırıcılık olaylarına karşı uyardı. Aslan, "Polis her ne sebepten olursa olsun, devletin olayları aydınlatmak adına vatandaştan hiçbir şekilde para istemez" dedi.

Selendi İlçe Emniyet Amiri Mehmet Aslan, son yıllarda yaşanan dolandırıcılık olaylarına karşı vatandaşları uyardı. Dolandırıcıların, insanların korkularından ve saf duygularından yararlandığını ifade eden Aslan, "Kullanmış olduğunuz sabit ve ya cep telefonundan sizi arayarak kendini emniyet görevlisi, askeri personel ve savcı ve hakim konumundaki şahısların isimlerini kullanarak insanların bir takım korkularından veya saf duygularından istifade ederek, kimlik bilgileriniz kopyalandı, kredi kartınız kopyalandı gibi söylemleri ile insanları telefonda da ikna ederek, yapılan kontör ve para taleplerine lütfen vatandaşlarımız itibar etmesin" dedi.

Bu tür olaylarla karşılaşıldığında vatandaşların 155 Polis İmdat hattını araması gerektiğini kaydeden Aslan, "Emniyet görevlileri telefon ile arayarak, bir olayı çözmediği gibi vatandaşlardan da telefon aracılığı ile para ve kontör talep etmez. Vatandaşlarımız bu tür telefon konuşmalarına itibar etmemeleri gerekir. Gerekli afişleri halkın yoğun olduğu yerleri astık. Halkımız konuyla ilgili 155 numaralı telefonu arayabilirler" dedi.