Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, SKY TV’de yayınlanan Ali Talak ile Ege Meclisi programına katıldı. Başkan Çelik, “İdeal belediyecilik anlayışımız, insanların hem fiziki ihtiyaçlarını karşılamak hem de insanlarla ilişkiler kurarak, onların mutluluğunu sağlamak. Biz şehri büyük bir aileye dönüştürmeye, Manisa’yı huzur şehri haline getirmeye çalışıyoruz” dedi.

Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, SKY TV’de yayınlanan Ali Talak ile Ege Meclisi programına konuk oldu. Başkan Çelik, göreve geldiği günden bu yana neler yaptıklarını anlattı.

“Yaşım küçük olsa da siyasi yaşım bu kadar genç değil” diyen Başkan Çelik, “Küçük yaşlardan beri siyasetin içerisinde yer aldım. 30 Mart’ta Şehzadeler Belediyesi’nde göreve geldik. Kurucu belediye başkanı olmak çok güzel bir şey. Bunun hakkını verebilmek için durmadan çalışıyoruz. Manisa, şehzadeler şehridir. Birçok şehzade burada yer almış. Şehzadelerin yaptırmış olduğu birçok tarihi eserin burada bulunmasıyla adını buradan almış. Bölgemizi daha da geliştirmek için elimizden geleni yapıyoruz” dedi.

Amaçlarının ‘Şehirde yaşayan insanların mutlu olmasını sağlamak ve ihtiyaçlarına cevap vermek’ olduğunu söyleyen Başkan Çelik, “İdeal belediyecilik anlayışımız, insanların hem fiziki ihtiyaçlarını karşılamak hem de insanlarla ilişkiler kurarak, onların mutluluğunu sağlamak. Biz şehri büyük bir aileye dönüştürmeye, Manisa’yı huzur şehri haline getirmeye çalışıyoruz. Sık sık halkın içinde yer almaya, sabah kahvaltımı esnafla birlikte yapmaya çalışıyorum. Halkla ilişkilerde marka olacağız. Her arayanın telefonuna cevap veriyorum, her ziyaretime gelenle görüşüyorum. İletişim kanallarımız her zaman açık” diye konuştu.

“ASLA TAVİZ VERMEDİĞİM İKİ KRİTERİM VAR”

Belediyeye geldikleri günden beri personelle bir araya geldiklerini söyleyen Başkan Çelik, “İlk olarak personele şunu dedik: ‘Biz burada birlikteyiz. Yarın biz gideceğiz ve siz devam edeceksiniz. Eksik ve bilgisiz olabilirsiniz. Size bu konuda bilgiler verir, eğitimlerini aldırırız. Benim iki hassasiyetim var. İlk olarak yolsuzluk ve halkla ilişkilerdeki tutum… Bu iki konuda gereken neyse onu yaparız. Asla tahammül etmemiz mümkün değil. Şehzadeler Belediyesi’nin personeli bir dosya kağıdını bile israf etmeyecek ve belediyeye gelen vatandaşa tatlı dilli güler yüzlü karşılayacak” dedi.

BAŞKAN ÇELİK PROJELERİNİ ANLATTI

Projelerinden de bahseden Başkan Çelik, “İlk projemiz olarak hizmet binasıyla yola çıktık. Belediyeyi çalışır bir hale getirmek için çalışmalar yaptık ve birçok zorluğa rağmen tamamladık. Stratejik planlarımızı yaptık. Temizlik hizmetlerini devraldık. Beyaz Masamızı kurduk. Vatandaşlarımız 444 90 45’i arayarak, istek ve şikayetlerini bildiriyor ve biz de çare buluyoruz. İstihdam konusunda da çalışmalarla, halkımızın iş bulmasında yardımcı oluyoruz. Şehzadeler Belediyesi Kent Konseyimizi kurduk. Nikah işlemlerimize de başladık, bir salon kiraladık. Logomuzu belirledik. Engellilerimiz için projelerimiz var. Hangi işlerde çalışabilirler bu konuda çalışmalar yapıyoruz. Gerekli mesleklere yönlendiriyoruz. Engelli envanteri hazırladık. Hoş geldin Bebek projemizle de ailelerin mutluluğuna ortak oluyoruz” diye konuştu.

Başkan Çelik şunları söyledi:

“Kırsal mahallerde yapılacak ihalelerin halkın önünde yapılması çok önemli. Biz de halkın önünde şeffaf bir şekilde ihale yaptık. Mobil hizmet aracımızla hizmeti insanların ayağına götürdük. Manisa’da ciddi imar sorunları var. İmara açılacak alanlar var ama bunlar uzun soluklu çalışmalardır. Bu çalışmalardaki hedefimiz maksimum seviyede memnuniyet, minimum seviyede mağduriyettir. Bunun içinden elimizden geleni yapacağız. Ayrıca tarım alanlarıyla ilgili projelerimizle de, kırsal kalkınmaya destek için, soğuk hava depo alanlarıyla ilgili çalışmalar yapacağız. Meclisimizle bunları konuşarak, hayata geçireceğiz.”

“MUHTARLAR, MAHALLENİN KILCAL DAMARLARI”

Başkan Çelik, “Muhtarlarımız hiçbir zaman bize şahsi taleple gelmez, halkının sorunları için bize gelirler. Belediyemizle ilgili daha iyi iletişim kursunlar diye bilgisayarlar verdik, bazı muhtarlık binalarını yeniledik, düzenledik. Bazılarının da hiç binası yok onlara bir yer yapacağız. Muhtarlarımız bizim için çok önemli. Muhtarlarımız halk için çalışıyor bana göre onlar, mahallenin kılcal damarlarıdır” dedi.

“EĞİTİM, AYDINLIK YARINLARIN GELECEĞİDİR”

Son olarak eğitim ve okullara çok önem verdiklerini ve bu konudaki projelerini de anlatan Başkan Çelik, “İlkokul 1. sınıfa başlayan öğrencilerimize Akıllı Defter hediye ettik. Öğrencilerimiz için yazma alışkanlıklarını ve matematik bilgisini geliştirecek bir defter oluşturduk. Defterin son sayfasına da satranç bulunuyor. Eğitime ve okullara çok önem veriyoruz. İhtiyaçlarını gideriyoruz. Eğitim her şeyin başıdır. Eğitim, sağlıklı yürürse her şey sağlıklı olur. Eğitim aydınlık yarınların geleceğidir” diye konuştu.