Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, yayımladığı mesajında, "Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, Başkumandan Mustafa Kemal Atatürk’ü ebediyete intikal edişinin 76’ncı yıldönümünde, bir kez daha saygıyla ve rahmetle anıyoruz" dedi.

Mustafa Kemal Atatürk’ün yenilikçi ve ileriyi görebilen bir lider olduğuna dikkat çeken Başkan Mehmet Çerçi, “Mustafa Kemal, milletle birlikte, Kurtuluş Savaşı’na yön vermiş, büyük zaferin önderliğini üstlenmiştir. İnanç, azim ve kararlılıkla sürdürülen mücadeleyle milletimizin yeniden ayağa kalkmasına öncülük eden Gazi Mustafa Kemal, yokluk içinde ortaya çıkan kahramanlık hikayesini tüm dünya devletlerine göstermiş, sevgi ve saygı ile yadedilen büyük bir deha ve devlet adamı olarak tarihteki yerini almıştır” dedi

HEDEF MUASIR MEDENİYETLER SEVİYESİNE ULAŞMAK

Uğrunda büyük bedeller ödenen Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin, milletin en önemli ortak değeri olduğuna dikkat çeken Başkan Çerçi, “Atatürk’ü vefatının 76’ncıyılında andığımız bu günde bizlere emanet edilen Türkiye Cumhuriyeti’ni gelecek nesillere azim ve kararlılıkla taşımak tek hedefimiz olmalı. Birlik ve bütünlüğümüzü koruduğumuz sürece, Atatürk’ün çizdiği muasır medeniyetler seviyesine ulaşmamız hiç de hayal değildir. Nitekim son 10-12 yılda ülkemizin gösterdiği gelişim ve büyüme bu hedefe her gün biraz daha yaklaştığımızı göstermektedir. Atatürk ve silah arkadaşlarının, şehitlerimizin aziz hatırasına saygının gereği olarak, birlik ve beraberliğimizi bozmak isteyenlere karşı tek yürek olacağız. Bu vesileyle Gazi Mustafa Kemal’i aramızdan ayrılışının 76’ncı yıldönümünde bir kez daha rahmet ve saygıyla anıyorum" diye konuştu.