Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, Ensar Vakfı Manisa Şube Başkanı Arif Çeler ve üyeleri ile kahvaltıda bir araya geldi.

Ensar Vakfı binasında gerçekleşen programda Belediye Başkan Yardımcısı Ramis Şiyak ve meclis üyeleri de yer aldı.

Kısa sürede çok sayıda faaliyet gerçekleştirdiklerini belirten Ensar Vakfı Manisa Şube Başkanı Arif Çeler, belediyelerinde desteğiyle hizmet alanlarını genişletmek istediklerini dile getirdi. Belediye Başkanı Mehmet Çerçi ise Ensar Vakfı’nın kamu yararına çalıştığını belirterek, belediye olarak her türlü desteği vereceklerini belirtti. Çeler şöyle devam etti:

“Vakfımız ilk İstanbul’da kurulmuştur. Türkiye’de 125’e yakın şubesi bulunuyor. Vakfında amacı, eğitim öğretim alanında insanlara hizmet etmek. Biz de eğitimci olduğumuz için 2 yılı aşkın süredir eğitim öğretim alanında ihtiyacı olan kişilere özellikle öğrenci kesimine yardımımıza devam ediyoruz. 7 gün boyunca binamızda dolu dolu hizmet ediyoruz. Birçok alanda kurslarımız var. Tabi bu hizmetler yeterli değil. Bu işi genişletmek istiyoruz. Yapılacak en büyük hizmet insana yapılacak hizmettir. Bu hizmetler devam ederken gerek Yunusemre Belediyesi gerekse Şehzadeler Belediyesi bizim için nimet. İnşallah belediyelerin yardımı ile hizmet alanımızı genişleteceğiz.”

Ensar Vakfı’nın kamu yararına çalıştığını vurgulayan Belediye Başkanı Mehmet Çerçi, “Yöneticileri, kurucuları Allah rızası için bir temel atmışlar, bizlere de harç taşımak düşer. Yardıma muhtaç pek çok öğrencimiz var. Bu öğrencilerimize sahip çıkmamız gerekiyor. Ensar Vakfı gençliğe sahip çıkmaya devam ediyor. Belediye olarak kırsal bölgelerde ve merkezdeki mahallerimizde ihtiyacı olan okullara destek vermeye gayret ediyoruz. Öğrencilerimizin yanlış alışkanlıklara düşmesinin önüne geçmek amacıyla onları spora yönlendiriyoruz. Yunusemre Belediyespor’un da bin 500’ e yakın sporcusu var. Okullarımıza öğrencilerimize elimizden gelen katkıyı veriyoruz. Bu bir toplumsal sorumluluktur. Ensar Vakfı da bunun gibi hayırlı işler için kurulmuş bir vakıf. Ensar Vakfı’na elimizden geldiğince destek vermeye gayret edeceğiz” dedi.

Program sonunda Arif Çeler, Başkan Çerçi’ye üzerinde Osmanlı armasının bulunduğu tablo hediye etti.