Salihli’de iadeyi ziyaretlerde bulunan Manisa İl Emniyet Müdürü Tayfur Erdal Ceren İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Taşcı ve birim amirleri ile bir araya geldi. Toplantı öncesi önemli açıklamalarda bulunan Manisa İl Emniyet Müdürü Tayfur Erdal Ceren, Özelikle kullanımı son günlerde artan ve yaşı küçük çocukların gelişi güzel kullandıkları Ekobis olarak adlandırılan elektrikli bisiklet sahibi vatandaşlarımızı kask takmaları konusunda uyarılarda bulunmak üzere denetimler başlattıklarını söyledi.

Salihli’de iadeyi ziyaretlerde bulunan Manisa İl Emniyet Müdürü Tayfur Erdal Ceren İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Taşcı ve birim amirleri ile bir araya geldi.

Toplantı öncesi önemli açıklamalarda bulunan Manisa İl Emniyet Müdürü Tayfur Erdal Ceren,”Salihli çok güzel ve medeni bir şehir. Bu güzel şehirde insanlarımızın sağlıklı huzurlu bir yaşam sürdürmelerinin en doğal hakları olduğunu düşünüyorum. Son günlerde bölgemizde artan trafik kazalarının artması nedeniyle Manisa ve İlçelerinde denetimlerimizi arttırdık. Özelikle kullanımı son günlerde artan ve yaşı küçük çocukların gelişi güzel kullandıkları Ekobis olarak adlandırılan elektrikli bisiklet sahibi vatandaşlarımızı kask takmaları konusunda uyarılarda bulunmak üzere denetimler başlattık. Denetimler sırasında ekobis sürücülerine, 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu’nun Tanımlar başlıklı 3. maddesinde 12 Temmuz 2013 tarih ve 6495 sayılı Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnameler’de değişiklik yapılmasına dair Kanun’un 13. maddesi ile yapılan değişiklikle; Elektrikli motorlu çalışanlar için azami sürekli gücü 0,25 kw geçip 4 kw a kadar olan araçların motorlu bisiklet, 4kw nin üstü olan araçlarında motosiklet olarak tescil edilmesi gerektiğini, azami anma gücü 0,25 kwyi geçmeyen elektrikli bisikletler tescile tabii olmadığını fakat bunu fatura aslı ile belgelendirme zorunluluğu bulunduğunu belirttik. Gerekli uyarılar yapıldı. Yapılan uyarılara rağmen kuralları uygulamayanlar hakkında cezai işlemler başlatıldı. Özellikle kask uygulamasında Manisa Merkezde başarılı olduk. Denetimlerimiz devam edecek. Denetimler sırasında ehliyeti ve kaskı olmayan vatandaşlarımız kusura bakmasınlar cezai işlemleri uygulayacağız.”dedi.