Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kula İlçe Kadın Kolları Başkanı Esen Çınar, 25 Kasım Kadına Şiddetle Mücadele Uluslararası Dayanışma Günü dolayısıyla düzenlediği basın açıklamasında kadınlar için özgürlük ve adaletin CHP ile geleceğini söyledi.

CHP Kula Kadın Kolları Başkanı Esen Çınar yaptığı açıklamada, "1960 yılında Dominik Cumhuriyet’inde katledilen ve dünyada ‘kelebekler’ adıyla efsaneleşen Mirabel kardeşlerin anısına, 25 Kasım ‘Kadınlara yönelik şiddete karşı uluslararası mücadele ve dayanışma günü’ olarak anılmaktadır. Dünyanın dört bir köşesinde kadınlar, bu günün anısına toplumsal cinsiyet eşitliğine, ayrımcılığa, şiddete ve savaşa karşı kadın dayanışmasını örgütlüyor seslerini yükseltiyorlar. Ülkemizde son yıllarda kadına yönelik şiddette büyük bir artış olmuş, öldürülen kadın sayısı 2012 yılında 165 iken 2013’ün ilk on ayında bu sayı 168’e çıkmıştır. Türkiye’de evli kadın nüfusunun yüzde otuz dokuzu fiziksel şiddette, yüzde on beşi cinsel şiddete, yüzde kırk dördü duygusal istismara maruz kalmaktadır. Cinsel saldırıya uğrayanlardan çoğu korku, baskı gibi gerekçelerle şikayetçi dahi olmamıştır. Öldürülen her iki kadından biri kendi hayatına dair bir karar vermek istediği için öldürülmüştür. Devletten koruma talebiyle polise veya savcılığa başvuran kadınların yüzde yetmiş üçü, sığınma evlerinde olan kadınların ise yüzde yirmi yedisi cinayete kurban gitmiştir. Bu rakamlar sık sık tekrarlanan kadına yönelik şiddete ‘sıfır tolerans’ gösterildiği söylemlerini yalanlamaya yetiyor" dedi.

"Kadınlar, kadın oldukları için şiddetin her türlüsüne maruz kalıyorlar" diyen Çınar sözlerini şöyle tamamladı:

"CHP olarak sosyal politikalarımızı bu doğrultuda ele alıyoruz. Belleğimizi diri tutmak ve bize dayatılan bunca şeyin altında ezilmemek için ‘böyle gelmiş böyle gider’ diyenlere karşı ‘Yeter artık’ diyen kadınların yaşamlarını kendi yaşamlarımıza katıyoruz. Bizler; kadına yönelik şiddete karşı verdiğimiz mücadelede, sevgiyi örgütlemek amacıyla ‘kelebekler özgürdür!’ diyoruz. Kadınlar için özgürlük ve adalet CHP ile gelecek.”