Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Manisa Milletvekili Özgür Özel, Sarıgöl’deki üzüm bağlarında incelemelerde bulunarak, üreticilerin sorunlarını yerinde dinledi.

Sarıgöl ve çevresinde yetiştirilen çekirdeksiz sofralık üzümün bu yıl da üreticilerinin yüzünü güldürmediğini belirten CHP Milletvekili Özgür Özel, "Mayıs ayında meydana gelen dolu ve don olaylarından dolayı bağları zarar gören Sarıgöllü üzüm üreticilerini bu kez de Orta Doğu’da yaşanan savaşlar vurdu. Savaş nedeniyle Orta Doğu ülkelerine ihracat yapamayan Sarıgöllü üreticilerin üzümleri bağlarda kaldı. Geçen yıl, 1.80 - 2 TL’ye kadar alıcı bulan üzümler bu yıl, 40-50 kuruşa zor alıcı buluyor. Alıcısız kalan üzümler, Sarıgöl Ovası’nı beyaz naylona bürüdü" dedi.

“3 KİLO ÜZÜM BİR BARDAK ÇAY”

Üzüm üreticilerinin sorunlarını köyleri tek tek dolaşarak dinleyen Özel, köylünün üzümünü Suma fabrikasına kilosunu 25 kuruşa satabildiğini belirterek, köylünün 3 kilo sumalık üzümle ancak 1 bardak çay içebildiğini savundu.

Dertlerini Özgür Özel’e dile getiren üreticiler ise şunları söyledi: “1 kilogram üzümün maliyeti 65 kuruş civarında. 1 dekarın maliyeti ise 2.450 TL. 1 dekarda ortalama 3 ton üzüm çıkıyor. Sarıgöl’de ise toplam 85 bin dekar bağ var. Ova bölgesinde üzümün fiyatı 40-50 kuruş civarında olunca hepimiz perişan olduk. Bu sene bağlarda 17 bin dekar üzüm kaldı. Bu da toplamda 17 bin ton üzüm eder.”

CHP Milletvekili Özgür Özel, Sarıgöllü çiftçilerin dertlerini meclis gündemine taşıyacağını ve kanun teklifi önereceğini de ifade etti.