Manisa’nın Köprübaşı İlçesine bağlı Alanyolu mahallesindeki bir düğünde, yörenin gelenekleri gereği damada akla hayale gelmeyecek eziyetler edildi.

Manisa’da özel bir firmada çalışan Mustafa ile Nesrin’in düğün törenleri memleketleri Köprübaşı ilçesine bağlı Alanyolu mahallesinde yapıldı.

Mahalle meydanında yapılan düğün davetlilere yemek ikram edilmesiyle başladı. Misafirlere ikram edilen yemekler arasında yörenin vazgeçilmez lezzeti keşkek de yerini aldı.

Yemeğin ardından erkek tarafı gelini almak için seğmenler eşliğinde kız evine gitti. Dualarla evden çıkartılan gelinin bindiği otomobil damadın evine doğru yola çıktı. Bu sırada bazı mahalle sakinleri gelin arabasının yolunu keserek damadın akrabalarından tavuk ve buna benzer isteklerde bulundu. Talepleri yerine getirilen vatandaşlar gelin arabasının yolunu açtı. Yerine getirilmesi güç taleplerde bulunanların ise başına bir kova soğuk su dökülerek yolun açılması sağlandı.

DAMADI KADIN KILIĞINA SOKTULAR

Erkek evine gelindiğinde ise muradına kavuşan damada arkadaşları tarafından hem ilginç, hem de bir o kadar tatlı eziyetler edildi. Kadın elbisesi giydirilen ve başına eşarp bağlanan damat, ters çevrilen bir kazanın üstünde davul zurna eşliğinde oynatıldı. Siyah kazanın üstünde çoraplarıyla oynayan damat, eşi görülmemiş bir işkence çekti.

Mahalle sakinlerinin ilgiyle izlediği düğün geleneklere uygun bir şekilde renkli görüntülerle sona erdi.