Manisa’da etkili olan kar yağışı nedeniyle Büyükşehir Belediyesi tarafından oluşturulan kriz masası öncülüğünde, Demirci ve Gördes’te kapanan yollar kısa sürede trafiğe açıldı. Demirci-Sındırgı ve Gördes-Beğenler yollarında trafik normale dönerken, Fen İşleri Daire Başkanı Yılmaz Gençoğlu, ekiplerin 24 saat boyunca bölgede tetikte olacağını söyledi.

Manisa Büyükşehir Belediyesi yoğun kar yağışı nedeniyle seferberlik ilan etti. Özellikle Demirci ve Gördes’te etkili olan kar yağışı nedeniyle bölgede Fen İşleri Daire Başkanlığı’na bağlı ekipler, iki kar küreme aracıyla birlikte yolları açmak amacıyla yoğun mücadele içerisine girdi. Çalışmalarla ilgili bilgi veren Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanı Yılmaz Gençoğlu, “Yoğun kar ile birlikte Demirci-Sındırgı yolu trafiğe kapanmıştı. Kısa sürede 14 kişiden oluşan ekibimizi iki kar küreme aracı ve bir adet dozer ile birlikte buraya yönlendirdik. Şu anda yollar trafiğe açıldı. Aynı şekilde Gördes, Beğenler, Evciler ve Hanya yollarını da trafiğe açtık. Ekiplerimiz 24 saat boyunca bölgede herhangi bir sıkıntı yaşanmaması amacıyla görev yapacaklar” dedi.

“HAZIRLIKLI OLMAMIZ SIKINTININ ÖNÜNE GEÇTİ”

Kar yağışı öncesinde gerekli önlemleri aldıkları için bölgede herhangi bir sıkıntı yaşamadıklarını ifade eden Gençoğlu, “Oluşturduğumuz kriz masası ve ilçe koordinatörlüğümüz sürekli irtibatta oldular. Ekiplerimiz kar yağışı öncesinde aldıkları tedbir nedeniyle, trafik akışının aksamaması için yoğun mesai harcadılar. Büyükşehir Belediyesi olarak Demirci ve Gördes’te her türlü tedbirimizi almış bulunmaktayız” şeklinde konuştu.