Demirköprü Baraj Gölü Sürdürülebilir Balıkçılık Yönetim Planı’nın Araştırılması Projesinin startı İzmir Katip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Su Ürünleri Fakültesi tarafından verildi.

Köprübaşı Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü’nce 2014 yılı Doğrudan Faaliyet Desteği kapsamında Zafer Kalkınma Ajansı’na sunulan “Demirköprü Baraj Gölü Sürdürülebilir Balıkçılık Yönetim Planı’nın Araştırılması” adlı proje kapsamında hazırlanması için gereken fizibilite raporu saha çalışmaları İKÇÜ Su Ürünleri Fakültesi ile anlaşma sağlandı. Saha çalışmaları için Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Adem Tekinay, Yrd. Doç. Dr. Hakkı Dereli, Yrd. Doç. Dr.Saniye Türk Çulha ve Yrd. Doç. Dr. Haşim Sömek geldi. Fiziksel ve kimyasal analizler için balık ve su numuneleri alınırken, Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Adem Tekinay, Köprübaşı Kaymakamı Abdulkadir Çelik ve Köprübaşı Belediye Başkanı Zafer Mergen’i ziyaret ederek proje hakkında bilgi alışverişinde bulundu. Ziyarete Köprübaşı Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Ali Demir ve Köprübaşı Su Ürünleri Kooperatif Başkanı Halim Kaya da eşlik etti.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Ali Demir; "Projemizin fizibilite raporu hazırlama ve gerekli araştırmaları yapmak üzere İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi’ne ihale edilmiştir. Gerekli finansmanın bir kısmı Zafer Kalkınma Ajansı bir kısmı da Bakanlığımız Su Ürünleri Genel Müdürlüğü’müz tarafından finanse edilmiştir. Projenin sona ermesi ile baraj gölümüzdeki Sürdürebilir Balıkçılığın sağlanması yönünde önemli adımlar atılmış olacaktır" dedi.

Köprübaşı Su Ürünleri Kooperatif Başkanı Halim Kaya ise, projeden çok memnun olduklarını ve projenin sorunlarına çözüm yolları bulacağını belirtti. Köprübaşı Kaymakamlığı’na, İlçe Tarım Müdürlüğüne, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığına ve Zafer Kalkınma Ajansı’na ve bu projenin hayata geçirilmesinde katkısı olan herkese teşekkür etti. Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Adem Tekinay Saraycık Mahallesi’nde bulunan jeotermal kaynak ile de ilgili akvaryum balığı projesi geliştirilebileceğini söyleyerek jeotermal kaynağın bu konuda da kullanılabileceğini söyledi.