Manisa Büyükşehir Belediyesi, devlet hastanesi kavşağında yaşanan trafik sorununu çözmek amacıyla mevcut alanda akıllı sinyalizasyon sistemi yapımına başladı. Alt yapı çalışmaları devam eden sistemde, trafik ışıkları tamamen araç yoğunluğuna bağlı olarak yönetilerek, yol ağının daha etkin kullanılması amaçlanıyor.

Manisa Büyükşehir Belediyesi şehir merkezindeki trafik sıkışıklığını çözebilmek amacıyla bir yandan modern kavşakları hayata geçiriyor, bir yandan alternatif çözüm yöntemlerini uyguluyor. Bu kapsamda geçtiğimiz ay öğretmenevi kavşağını hizmete sokarak trafik akışına önemli ölçüde rahatlatan Manisa Büyükşehir Belediyesi, devlet hastanesi kavşağında da akıllı sinyalizasyon sistemi yapımına başladı. Alt yapı çalışmaları hızla devam eden kavşakta akıllı sinyalizasyon sisteminin hizmete girmesiyle birlikte yol ağı daha etkin kullanılacak.

Çalışmalar hakkında bilgi veren Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, “Araç sayılarını tespit eden akıllı sinyalizasyon sistemi ile trafik ışıkları tamamen araç yoğunluğuna bağlı olarak yönetilecek. Trafik yoğunluğu olan yöne, daha uzun süre ile yeşil ışık yakılmasını sağlayan sistem sayesinde kavşak genelinde araçların ortalama bekleme süresi en aza indiriliyor. Böylelikle mevcut alanda trafik akışında verimlilik sağlanacak” dedi.