Dokuz Eylül Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Coğrafya Bölümü öğrencileri Kula Jeopark Müzesini ve Jeopark alanını gezdi.

Kula Jeopark Koordinatörü Erdal Gümüş tarafından karşılanan 60 kişilik Balıkesir Üniversitesi öğrenci grubu ilk olarak Kula Belediyesi Ek Hizmet Binası’nda bulunan Jeopark Müzesi’ni gezdi. Müzede bulunan taşları inceleyen öğrenciler, Jeopark Koordinatörü Erdal Gümüş’den müzede bulunan taşlar ile ilgili bilgi aldı. Öğrenci grubunun koordinatörü, Dokuz Eylül Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Coğrafya Bölümü hocası Prof. Dr. Hülya İnaner ziyaret ile ilgili; ”Üniversitemizin Coğrafya Bölümü öğrencileri ile birlikte Türkiye’nin tek Jeopark alanı olan Kula’yı gezmek ve Jeolojik Miras ile Jeoturzimin Potansiyeli ve Korunması derslerini öğrencilerle burada, alanda işlemek için buradayız. Benim dışımda Prof.Dr. Mustafa Ergün hocamız ve araştırma görevlilerimiz Zeynep Büçkün ve Mustafa Çiçek’te bizimle birlikte gelerek alanda gözlemler ve incelemelerde bulunacaklar. Kula, Jeopark alanı bakımından dünyadaki Jeopark meraklılarını ve araştırmacılarını buraya çekecek kadar güzel ve önemli. Kula’da yaşayan vatandaşlar, birçok ilen ve dünya ülkesinden araştırmacıların gelmek için can attığı bir yerde yaşıyor olduklarından dolayı çok şanslılar. Önceki dönem belediye başkanı Selim Aşkın tarafından öneminin duyurulduğu ve çalışmasının başlatıldığı Jeopark, hayata geçirilmesi ile Kula için, Kulalı vatandaşlar için büyük bir kazanç ve turizm kaynağı olacaktır. Bu yüzden vatandaşlar ve mevcut yerel yönetimi bu çalışmaya sahip çıkmalı, reklamını ve çalışmasını hızlandırarak, projeyi tamamlamak adına hızla hareket etmelidir” diye konuştu.

Dokuz Eylül Fen-Edebiyat Fakültesi Coğrafya Bölümü öğrencileri, Jeopark müzesini ziyaretlerinin ardından, Divlit Yanardağı’ndan başlayarak, Kula Jeopark alanını gezdi.