Demokrat Parti (DP) eski GİK Üyesi Samet Ocakoğlu, Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Rektörlüğü görevine atanan Prof. Dr. Kemal Çelebi’ye tebrik ziyaretinde bulundu.

Ziyarette Prof. Dr. Kemal Çelebi’nin CBÜ Rektörlüğüne atanmasından duyduğu memnuniyeti ifade eden Samet Ocakoğlu, Çelebi’ye yeni görevinde başarılar diledi. Çelebi’nin akademik kariyeri ve kişiliğiyle takdir ve saygı duyulacak değerli bir bilim adamı olduğunu belirten Ocakoğlu, şöyle konuştu:“İnanıyorum ki görev döneminde ülkemizdeki üniversitelerimizin çoğalmasını ve akademik eğitimin kökleşmesini, yaygınlaşmasını şiar edinmiş merhum Cumhurbaşkanı Celal Bayar, bu üniversiteyi eğer ziyaret etselerdi mutlaka gururlanırdı. Celal Bayar Üniversitemizin Muradiye Kampüsü’nde devam eden imar ve çevre düzenlemesi faaliyetinin Rektör Prof.Dr Kemal Çelebi hizmet döneminde süratle tamamlanacağına ve üniversite yerleşkesindeki yapılanma ile bu üniversitemizin seçkin eğitim ve öğretim olanaklarına kavuşacağına inanıyorum. Yakın tarihin geleceğe şekil vermiş bütün önemli dönemeçlerinde otoritesi ile yer alan ve Tekalifiye Milliye Komisyonu’nun üyeliğini de yapmış merhum Celal Bayar’ın adını taşıyan üniversitemizin gerek fiziki gerekse mali kaynak açısından rahat olması gerektiğini düşünüyorum.” dedi.

Ziyareti için Samet Ocakoğlu’na teşekkür eden CBÜ Rektörü Prof. Dr. Kemal Çelebi de Türkiye’nin en seçkin üniversitelerinden biri olan Celal Bayar Üniversitesi’ni daha iyi noktalara ulaştırmak için çaba harcayacaklarını belirtti.