Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, Manisa’ya gelen Kırgızistan Devlet Sanatçısı Salamat Sadıkova’yı konuk etti.

Anemon Otelde düzenlenen kahvaltıda Belediye Başkanı Mehmet Çerçi, eşi Melek Çerçi, Belediye Başkan Yardımcısı Ramis Şiyak, Kılıç Kaya ve meclis üyeleri devlet sanatçısı Salamat Sadıkova ile buluştu. Ardından Başkan Çerçi, Sadıkova’yı makamında ağırladı.

Manisa’ya ilk defa geldiğini belirten Salamat Sadıkova, “Belediye Başkanı Sayın Dr. Mehmet Çerçi beni ve arkadaşlarımı Manisa’da çok iyi ağırladılar. Manisa insanı da çok iyi. Burada Melek Hanım ve müdür arkadaşlarımız ile çok iyi anlaştık. Manisa’yı çok sevdim” dedi.

Önemli bir misafiri ağırladıklarını dile getiren Belediye Başkanı Mehmet Çerçi, “Kardeş ülkemiz Kırgızistan’dan gelen devlet sanatçısı Salamat Sadıkova’yı konuk ettik. Kendisini şehrimizde ağırlamaktan dolayı büyük bir mutluluk içerindeyiz. İnşallah 2-3 gün burada kalacaklar ve sanatından faydalanacağız” diye konuştu.

Belediye ziyaret defterine duygularını yazan Salamat Sadıkova, Başkan Çerçi’ye Kırgızistan’ın kültürel simgesi olan yünden yapılmış şapka, Melek Çerçi’ye ise el dokuması halı hediye etti. Başkan Çerçi ise Sadıkova’ya Manisa Bezi’nden yapılmış eşarp ve çeşitli hediyeler verdi. Ziyaret sonunda hatıra fotoğrafı çektirildi.