Trafik kazalarında ölüme en çok sebebiyet veren faktörlerin başında emniyet kemeri takılmamasının gelmesinden yola çıkan Manisa İl Emniyet Müdürlüğü, emniyet kemerinin önemini Manolya Meydanına kurduğu simülasyon aracıyla vatandaşlara uygulamalı olarak anlattı.

Manolya Meydanı’nda gerçekleştirilen etkinlikte simülasyon aracına binen vatandaşlar, 360 derece dönen aracın içinde kaza anını yaşadı. Simülasyon aracına binen vatandaşlara ilk olarak emniyet kemeri takılmadan takla atan bir araçta başlarına gelecek olaylar gösterilirken ardından emniyet kemeri takan vatandaşların nasıl güvende oldukları gösterildi. Kaza anını uygulamalı olarak yaşayan vatandaşlar, emniyet kemerinin önemini daha iyi kavradıklarını belirtti.

Manisa İl Emniyet Müdürü Tayfur Erdal Ceren, emniyet kemerini sadece ön koltukta oturan vatandaşların değil arka koltukta oturan vatandaşların da takması gerektiğini söyledi. Ceren, “Şehirlerarası yolda meydana gelen kazada, arkada oturan yolcuların kaza anında kafalarını öndeki sürücü veya yolcunun kafasına vurabilirler. Bu şekilde yaralanmalar ve hatta ölümler oluşabilir. Tüm insanlarımız emniyet kemeri taksın. Trafik kurallarına uysun" şeklinde konuştu.

Manisa’daki hatalı yollarla ilgili bilgi de aktaran Ceren şunları söyledi: "Akhisar-Manisa arasında 20 kavşak var. 18 tali yol var 2 kilometrede bir kavşak var. Kazalarımızın bir çoğu kavşaklarda oluyor. Kazalar dikkatsizlikten oluyor. Kavşakların azaltılması lazım. İnsanların dönüşlerinin daha rahat olması için profesyonel kavşakların olması lazım. Buna rağmen trafik kurallarına ve ışıklarına uymama durumu yine olabiliyor. Hedefimiz bu kazaları en aza indirmek. Emniyet kemeri takılması alışkanlığını kazandırmak. Her yere polis aracı koyamayız. Kavşaklara uyarı levhaları ve simülasyon polis araçlarını yollara yerleştirerek vatandaşların hızlarının azaltılmasını sağlayacağız.”