Kula Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Erkan Enginar, Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 76. Yılı olması nedeniyle mesaj yayımladı.

Garnizon Komutanı Yüzbaşı Enginar,” Asil Türk milletinin Yüce Atası, Ordumuzun Ebedî Başkomutanı, Cumhuriyetimizin Kurucusu, Büyük Devlet Adamı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, aramızdan ayrılarak ebediyete intikal edişinin 76. yıl dönümünde, büyük bir özlem, saygı, minnet ve rahmetle anıyoruz" dedi.

Enginar mesajında şu ifadelere yer verdi: "Ebedî Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk, halkıyla birlikte; 20’nci yüzyılın başında tarihin sayfalarından silinmeye mahkûm edilmek istenen ülkemizi ve milletimizi, askerî ve siyasi dehasıyla, acımasız bir istilânın pençesinden kurtarmıştır. Atatürk, bütün yaşamı boyunca yenilgi tanımayan büyük bir komutandır. Osmanlı Devletinin son yıllarından Kurtuluş Savaşı’nın sonuna kadar birçok cephede askerî harekâtlara katılmış, harp tarihine geçen büyük savaşlar yönetmiş, üstün askerî dehası, yüksek komutanlık becerisi ve çok sevdiği halkından aldığı güçle, bütün bu savaşlardan zaferle çıkmayı başarmıştır. Sahip olduğu yaratıcı ve özgün düşünce kabiliyeti, derin askerî birikimi ve kitleleri peşinden sürükleyen liderlik vasıfları ile “harp sanatının” tüm inceliklerini muharebe meydanlarında başarıyla sergilemiş ve bu konuda tüm dünyaya örnek olmuş ender komutanlardandır. Atatürk; dâhi bir asker, eşine az rastlanır nitelikte bir devlet adamı ve büyük bir lider olmanın yanında, birçok bakımdan tarihe damgasını vurmuş bir fikir adamıdır. Türkiye Cumhuriyeti’ni dayandırdığı temel esasların evrensel niteliği, modern bir toplumsal hayatı hedefleyen devrimleri, her yeni gün yepyeni anlamlar kazanan söylemleri ve kaleme aldığı nitelikli eserleri kendisine aynı zamanda bir düşünür kimliği de kazandırmıştır. Yüce Atatürk’ün aydınlık fikirlerinin etkisi, yalnızca ülkemizle sınırlı kalmamış; zihinlerde meydana getirdiği aydınlanma ve yüreklerde yaktığı özgürlük ateşiyle, bağımsızlık mücadelesi veren tüm milletlere örnek teşkil etmiş ve ülke coğrafyalarının yeniden şekillenmesine yol açmıştır.İşte bu özellikleriyle Ebedî Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün düşünce yapısının bilimsel bir yaklaşımla derinlemesine incelenmesi, bize ve dünya insanlığına yeni ufuklar kazandıracak ve aynı zamanda onu genç nesillere daha iyi anlatabilmenin yolunu da açmış olacaktır. Size olan sevgimiz, saygımız ve minnetimiz her geçen gün daha da artarak sonsuza kadar sürecektir. Ruhunuz şad olsun. Ebedî uykunuzda huzur içinde yatın."