Çevre ve toplum sağlığı için doğru ilaç kullanımına dikkat çeken Çevreci Eczacılar geleceğe yatırım yapıyorlar. Bilinçli nesiller yetiştirmek kolları sıvayan ÇEKOOP ile Turgutlu Kaymakamlığı arasında "İlaç Dedektifleri Projesi" protokolü imzalandı.

Gerekli dönemde gerekli dozda ilaç kullanımı ve atık ilaçların imha edilmesi konularında çocuklara eğitim vererek onları birer "İlaç Dedektifi" yapacak proje Manisa’da ilk kez Turgutlu’da uygulanacak. İmzalanan protokole Turgutlu Kaymakamı Nazmi Günlü, Turgutlu İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ölmez, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Osman Nacaroğlu, ÇEKOOP Genel Sekreteri Seval Ünlüerler, Manisa Eczacılar Odası Yönetim Kurulu üyeleri Devrim Balı, Bahadır Şenyağcı ve Manisa Eczacılar Odası Turgutlu Temsilcisi Uğur Ünlüerler katıldı.

İlaç Dedektifleri projesinin, sağlıklı yaşam ve sağlıklı çevre bilincine sahip yeni nesiller yetişmesine ve ilaçların doğru kullanım, saklanma ve atılmasına katkıda bulunmak adına geliştirilen kurumsal sosyal sorumluluk projesi olduğunu belirten yetkililer önümüzdeki süreçte uygulamanın başlayacağını belirttiler. Turgutlu’daki orta okulların 6. ve 7. sınıflarından 1’er şubeye uygulanacak projede yaklaşık 5 bin öğrenci bilgilendirilecek. Ayrıca projede eğitim verecek eczacılar oyun ve drama metoduyla öğrencileri bilgilendirecekler.