CHP Kula İlçe Başkanı Osman Kasırga, 14 Aralık tarihinde ’paralel yapı’ iddialarına yönelik olarak yapılan operasyonlarla ilgili bir basın açıklaması yaptı.

Kula ilçesinde, Yunus Emre Kent Meydanında bulunan Atatürk Anıtı önünde açıklama yapan CHP Kula İlçe Başkanı Osman Kasırga, paralel yapı iddialarına yönelik gözaltıların, hükümetin kişisel hesaplaşması olduğunu iddia etti. Kasırga, "Türkiye’de çok ilginç olaylar yaşanıyor. Sosyal medya da Fuat Avni adıyla takma ismiyle tanınan bir zat var. Bu zat sosyal medya hesabında ne yazarsa 1-2 gün sonra söyledikleri gerçek oluyor, deşifre oluyor. 2-3 gün önce Türkiye’de 51 tanesi gazeteci olmak üzere 400’e yakın hükümete muhalif insanlar gözaltına alınacak ve tutuklanacak dediğinde bu haber Türkiye gündemine kara bir leke olarak oturdu. Çünkü her paylaştığı haber gerçek olan Fuat Avni’nin acaba bu seferde yazdıkları gerçek olur muydu? Sanki MİT içinde görevli bir arkadaş olan, veya hükümetin içinde kendisine haber uçuran bir ispiyoncusu olan bu zatın dedikleri aynen yaşanmaya başladı" diye konuştu.

Basın açıklamasına, CHP Kula İlçe Kadın Kolları Başkanı Esen Çınar, Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, Bayraklı belediye meclis üyeleri ve partililer katıldı.