Kırkağaç Milliyetçi Hareket Partisi 11.Olağan Kongresi yapıldı. 78 üyenin oy kullandığı seçimde Vedat Terdi 42 oy alarak yeniden İlçe Başkanı olurken, diğer aday Mustafa Özer’e ise 35 oy çıktı. Bir üyenin oyu ise geçersiz sayıldı.

Yasemin Düğün Salonu’nda düzenlenen kongreye MYK Üyesi Mustafa Enöz, 23 Dönem Milletvekili Ahmet Orhan, Manisa MHP İl Başkanı Tanju Balatlı, Akhisar MHP İlçe Başkanı İbrahim Uğurlu, Soma MHP İlçe Başkanı Vedat Erdem, Soma MHP Koordinatörü Oğuz Belğül, Kırkağaç MHP Koordinatörü Ali Rıza Duman, Bigadiç MHP İlçe Başkanı İsmail Çakır, Ahmetli MHP İlçe Başkanı Abdullah Aktuna, Kırkağaç Ziraat Odası Başkanı Süleyman Boğaz ile çok sayıda partili katıldı.

Kongre saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Programda sırasıyla 23.Dönem MHP Manisa Milletvekili Ahmet Orhan, Kırkağaç MHP İlçe Başkanı Halil Boğaz, MHP Manisa İl Başkanı Tanju Balatlı ve adaylar Mustafa Özer ve Vedat Terdi de birer konuşma yaptı. Daha sonra adaylar ve yönetim kurulu üyeleri partililere tanıtıldı. Tanıtımın ardından oylama işlemine geçildi.

78 üyenin 42’sini oyunu alan Vedat Terdi 1,5 yıl sonra tekrar İlçe Başkanlığına seçilirken, diğer aday Mustafa Özer ise 35 oyda kaldı. Bir üyenin oyunun geçersiz seçildiği kongrede büyük heyecan yaşandı. Kongrede ayrıca pilav ayran ikramı yapılırken, salonda büyük coşku vardı. Görüntü yönetmenliğini Kadir Boz’un yaptığı, Akın Yakıt ve Hakan Demir’in proje ve teknik destek verdiği “MHP’nin dünü ve bugününü” anlatan slayt gösteri ise büyük beğeni topladı. Kongreden zaferle ayrılan Vedat Terdi ve ekibi davul zurna eşliğinde oynayarak başarılarını kutladı.

Yeniden başkanlığa seçilen Terdi, “Ekibimdeki ve karşı listedeki bulunan tüm arkadaşlarımla birlikte çalışarak MHP’yi en güzel yerlere taşıyacağız. Bundan böyle birlikte hareket edeceğiz. Kırgınlıkları yok etmek için, İl Başkanımın emriyle aday olmuştum. Beni destekleyen tüm üyelerimize çok teşekkür ederim. Kırkağaç’a ve Manisa’mıza hayırlı uğurlu olsun” dedi.