Eğitimci Yazar-Kişisel Gelişim Uzmanı Alişan Kapaklıkaya, Kula Kaymakamlığının organize ettiği bir programla Kula’ya gelerek Kula Belediyesi Konferans Salonu’nda konferans verdi.

Eğitimci Yazar-Kişisel Gelişim Uzmanı Alişan Kapaklıkaya, Kula Belediyesi Konferans Salonu’nda ’Derslere nasıl aşık olabilirim’, ’Bu meslek bensiz olmaz’ ve ’Aile içi iletişim’ konularında sunum yaptı. NLP ve kişisel gelişim konularında verdiği seminerlerle son dönemlerde dikkat çeken isimlerden biri olan NLP Uzmanı Alişan Kapaklıkaya’nın ’Derslere nasıl aşık olabilirim’ başlıklı semineri öğrencilerin büyük ilgisini çekti. Kapaklıkaya, öğrencilerin derslerine nasıl hazırlanmaları gerektiğini farklı örneklerle dile getirdi.

AİLE İÇİ İLETİŞİMİ ANLATTI

Kapaklıkaya konuşmasında ailelerin çocuklarına sahip çıkması ve ilgilenmesi gerektiğini söyledi. Kapaklıkaya, "Çocuklara gereken önemi vermeliyiz. Nasıl ki ’ağaç yaş iken eğilir’ demişe atalarımız çocuk da küçükken aldığı, öğrendiği bilgilerle büyür. İyi güzel şeylerle yetişirse topluma ailesine ve milletine faydalı bir insan olarak hayattaki yerini alır. Fakat küçük yaşta yanlış sakıncalı şeyler öğretilir ve öyle büyürse başta kendisine, ailesine ve topluma zararlı bir insan olarak yetişir. Hiçbir aile de evladının bu şekilde yetişmesini istemez" dedi.

"YÜREKLERİ SEVGİ İLE DOLDURUN"

Kapaklıkaya şöyle konuştu: “Yavrularımızın karınlarını doyurduğumuz halde, yüreklerini de sevgiyle doldurmamız lazım. Kötü bir dünyada iyi çocuklar yetiştirmek zorundayız. Önemli olan kalpten çıkan söz olmalıdır. Yüreğine merhaba diyebilen bir insanın beynine de merhaba diyebiliriz anlayışıyla hareket edilmesi lazım. İnsanın kalbinin anne ve baba sevgisiyle çarpması gerekir. Bu yoksa yaşamanın kıymeti olmaz. İnsan iç dünyasına attığı olumsuzluklar, bir binanın bodrum katındaki çöp yığını gibidir. Seminerindeki amacımız insanın kendi iç dünyasına yönelerek iç dünyasında barışı sağlamaktır. İnsanın sıkıntılarının üstünü örterseniz, kökenine inmezseniz bir süre sonra sıkıntılar depreşir. Biz burada sıkıntının köküne inip kesin çözüm arıyoruz” diye konuştu. Konferans bitiminde Kula Kaymakamı Murat Güven, Kişisel Gelişim Uzmanı Alişan Kapaklıkaya’ya katılımlarından dolayı teşekkür ederek plaket takdim etti. Program sonunda Kapaklıkaya, kitaplarını imzaladı.