’Antep Fıstığı Yetiştirme ve Geliştirme Projesi” kapsamında Köprübaşı ilçesinin Yumuklar Mahallesindeki araziler gezilerek incelemelerde bulunuldu.

Köprübaşı Kaymakamlığı tarafından bölgedeki kırsal alanlarda ekonomik ve tarımsal çeşitliliği arttırmak ve gelir seviyesini yükseltmek üzere başlatılan ’Antep Fıstığı Yetiştirme ve Geliştirme Projesi’ kapsamında Yumuklar Mahallesindeki yaklaşık 200 dekar ormanlık alandaki menengiç ağaçlarının Antep fıstığı ile aşılanması planlanıyor. Kaymakam Abdulkadir Çelik, İlçe Tarım Müdürü Ali Demir ve Ziraat Odası Başkanı Mehmet Çelik Yumuklar Mahallesi Muhtarı ile ormanlık alanda inceleme yaparak, projenin uygulanacağı yer hakkında bilgi aldılar.

Proje ile ilgili bilgi veren Kaymakam Abdulkadir Çelik, menengiç ağaçlarının aşılanması için gerekli aşılama ücretleri ve aşı kalemleri ile ilgili gerekli finansmanın Köprübaşı Ziraat Odası Başkanlığınca karşılanması düşünüldüğünü, projenin yürütülmesi ve teknik desteğin ise İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce yapılacağını ifade etti. Antep fıstığı Araştırma İstasyonu Müdürlüğü’nün de projeye teknik elemanlarıyla gerekli desteği göstereceğini söyleyen Kaymakam Çelik, projenin bölge halkı için faydalı olacağına inandığını sözlerine ekledi.