Kula Esnaf ve Sanatkârlar Odas tarafından yapılan açıklamadaı, Manisa Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği, İş-Kur ve KOSGEB’in destekleriyle açılacak olan ’Uygulamalı Girişimcilik Kursu’na başvuruların 12 Aralık’a kadar yapılabileceği bildirildi.

Küçük ve orta ölçekli işletmelerin büyütülmesi ve genç girişimcilerin desteklenmesi için açılan kursun başvuruları 24 Kasım Pazartesi günü itibariyle başladı. Açılan kurs ile ilgili bilgi veren Kula Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Aytekin Şadan, "Girişimcilik kursu Kula ekonomisi için hayati önem taşımaktadır. Düzenlemiş olduğumuz kurslar girişimci gençlerimiz için yeni bir fırsattır. Bu kurslarda, teknik donanıma sahip, bilinçli adımlarla kendini ispatlayan bireyler yetişecek ve umarım İlimize ve milletimize faydalı olacaktır. MESOB, İŞKUR ve KOSGEB işbirliğiyle yapılacak olan Girişimcilik kursuna katılmak isteyenlerin Kula Esnaf ve Sanatkârlar Odasına şahsen müracaat ederek form doldurmaları yeterli. Aklında güzel ve verimli projesi olan girişimcileri eğitim için bekliyoruz. Kurs sonucunda başarılı projesini KOSGEB’e sunan girişimcilerimiz 30 bin TL, makine ve ekipman desteği olarak hibe kredi kullanabilecek” dedi.

Yeni açılacak olan girişimcilik kursu için 25 kişinin belirleneceğini belirten Başkan Şadan, kursa katılacak kişilerin başvuruların sona ermesinin ardından yapılacak olan mülakatla belirleneceğini söyledi. Başkan Şadan başvuruların 12 Aralık tarihinde sona ereceğini de sözlerine ekledi.