Kula’da İngilizce Dil Eğitimi Sistemi Eğitim ve Paylaşım (DyneD) Sistemi için yapılacak çalışmalar ile ilgili bilgilendirme yapıldı.

Selim Sebahat Palanduz Anadolu Lisesi konferans salonunda gerçekleşen toplantıya Vali Yardımcısı Mesut Eser, Kula Kaymakamı Murat Güven, Kula İlçe Milli Eğitim Müdürü Raşit Çarpan ve DyneD İngilizce Okul Sorumluları katıldı. İlçe Milli Eğitim Müdürü Raşit Çarpan, toplantıda yaptığı konuşmada; ”Milli Eğitim Bakanlığı tarafından bu eğitim program satın alındı ve verilen şifre sayesinde öğretmenlerimiz istediği yerden internete girip bu dil sistemi sayesinde İngilizce sınavlarına girip İngilizcesini ilerletebilecek. Ayrıca evinde bilgisayarı olan öğrencilerimize, okul öğretmenleri İngilizce dersi sözlü notunu bu sistem üzerinden verebileceği gibi sistem öğrencinin bu sisteme giriş ve çıkış saatlerini, ne kadar süre ders çalıştığını kaydettiğinden, öğretmenlerimiz öğrencilerinin çalışmasını takip edebilecek” diye konuştu.

Manisa Vali Yardımcısı Mesut Eser ise; ”DynEd’in eğitim sistemi olan ’Recursive Hierarchical Recognition’ İngilizce’ yi beynin dil becerisini edinme şekline uygun olarak öğreten tek İngilizce dil eğitimi sistemidir. Eğitim sürecini etkili kılmak ve mükemmelleştirmek amacı ile, öğrencilerin - çevrimiçi veya çevrim dışı - bilgisayar üzerinde kendi kendilerine çalışmalarına ve bunun yanı sıra sınıfta da eğitmen destekli çalışma yapmalarına olanak sağlayacak şekilde tasarlanmıştır. DyneD’in İngilizce öğrenirken kullanıcının davranışlarını ölçen yapay zekâ kontrollü yazılımı, öğrencileri uygun düzeye yerleştirir, dersleri otomatik olarak kilitler veya açar ve her öğrencinin verilen kavramı öğrenme ve anlama hızına göre programın zorluk derecesini otomatik olarak arttırır veya azaltır. Bu yazılım aynı zamanda, çevrimdışı çalışsalar bile öğrencilerin öğrenme davranışlarını 100’den fazla kritere göre değerlendirerek takip eder, öğrencilerin gelişimini otomatik yazılı bir geribildirim sistemi ile anında değerlendirir. Bakanlığımızda bu nedenle bu çalışmayı faydalı görerek, anlaşmaya varmıştır. Ücretsiz olarak sunulacak olan bu hizmet, eğitim anlamında büyük bir hizmettir” dedi.