Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan’ın başlattığı okuma yazma seferberliği kapsamında Kula Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü, okuma-yazma bilmeyen vatandaşları açtıkları kurslara katılmaları konusunda çağrıda bulundu.

Kula Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Saracaloğlu, Kula’da okuma yazma bilmeyen kimsenin kalmaması için üzerlerine düşen görevi sonuna kadar yerine getireceklerini söyledi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan’ın başlattığı okuma yazma seferberliği kapsamında okuma yazma bilmeyen vatandaşları Kula Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğüne beklediklerini dile getiren Mehmet Saracaloğlu, “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan tarafından başlatılan okuma yazma seferberliği kapsamında müdürlüğümüzce kurslarımız açtık. Bu kapsamda eğitim öğretim çağı dışına çıkmış olan, okuma yazma bilmeyen ilçemiz merkezi ve mahallelerinde ikamet eden tüm vatandaşlarımızın ilçemiz halk eğitimi merkezine şahsen başvurmaları veya telefonla kurumumuza ulaşarak irtibata geçmelerini bekliyoruz” dedi.

"Öğrenmenin yaşı yoktur"

Bugüne kadar açılmış olan ve devam eden kurslarda yaşları 70 ile 80 arasında olan vatandaşların da olduğunu aktaran

Saracaloğlu, “Hedefimiz, ilçemizdeki okuma yazma bilmeyen herkesin okuma yazma öğrenmesi ve bu sayede ilçemizdeki okuma yazma oranının yükseltilmesi olacaktır. Bu vesileyle gerek köylerimizde, gerek ise ilçe merkezimizde okuma-yazma bilmeyen vatandaşlarımızın halk eğitimi merkezi müdürlüğüne şahsen müracaat etmeleri gerekmektedir. Öğrenmenin yaşı yoktur. Bu nedenle okuma yazma bilmeyen tüm vatandaşlarımızı merkezimize bekliyoruz” diye konuştu.