Paralel yapı iddialarına ilişkin soruşturma kapsamında gözaltına alınanların ardından Manisa Adliyesi önünde yaklaşık 200 kişi, ellerinde Zaman Gazetesi, çeşitli dövizler ve Türk bayraklarıyla eylem yaptı. Sık sık ‘Özgür basın susturulamaz’ sloganlarının atıldığı eyleme sivil toplum kuruluşları ve Manisa Barosu Başkanı Zeynel Balkız da destek verdi.

Yaklaşık yarım saat süren ve polis tarafından geniş güvenlik önlemlerinin alındığı eylemde sık sık ‘Özgür basın susturulamaz’ sloganları atıldı. Çok sayıda sivil toplum kuruluşunun da destek verdiği eylemde konuşan Manisa Barosu Başkanı Zeynel Balkız, bir hukuk devletinde olması gereken 3 temel hürriyetten ikisinin dün yapılan operasyonlarla ihlal edildiğini iddia etti.

Manisa Barosu Başkanı Zeynel Balkız, yaptığı açıklamada, dünya standardında, evrensel ölçülere göre bir hukuk devletinde olması gereken 3 temel hürriyet olduğunu belirterek "Bunlardan birincisi teşebbüs hürriyeti. Bir hukuk devleti içerisinde herkesin dilediği şekilde dilediği eşitlik dairesi içerisinde her türlü işi yapma ve yapabilme hürriyetidir yasal boyutlarda. İş kurma, sanayi, hizmet sektörü ne olursa olsun. İkinci temel hürriyet bu ülkede yaşayan insanların inançlarını ve ibadetlerini hiçbir baskı tereddüt duymadan kendi kimlikleri ile kendi inanç ve düşünceleri ile aktarmaları ve yaşamalarıdır. İnanç ve ibadet hürriyetidir. Bir üçüncü hürriyet daha var oda fikir ve düşünce hürriyetidir. Herkesin bu ülkede geçerli olan hukuk nizamı anayasa ve kanunlar çerçevesinde düşündüklerini hiçbir baskı ve tehdit altında kalmadan ifade etmeleri ve ortaya koymalarıdır. Eğer bu 3 temel hürriyeti bünyesinde barındırmayan bir devlet veya hukuk nizamı varsa biz bunları evrensel anlamda objektif hukuk devleti olarak nitelendirmemiz mümkün değildir” dedi.

Manisa Adliyesi önünde gerçekleştirilen eyleme ‘Demokrasi nöbeti’ adını veren grubun eylemlerine yarın da devam edeceği öğrenilirken, grup olaysız bir şekilde adliye önünden ayrıldı.