Yunusemre Belediye Başkan Vekili Zülfikar Gürcan’ı ziyaret eden Manisa Baro Başkanı Zeynel Balkız, Güzelyurt Mahallesi’nde Manisa Barosu’nun hizmet binası ve resmi kurum ve kuruluşların da yararlanabileceği bir sosyal tesis yapılacağını söyledi.

Manisa Barosu Zeynel Balkız, Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi’nin Ankara ziyareti nedeniyle vekaleten başkanlık görevini yürüten Zülfikar Gürcan’ı ziyaret etti. Ziyarette Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı Ramis Şiyak ile Manisa Büyükşehir Meclisi İmar Komisyonu Başkanı Can Mercül de yer aldı. Ziyarette konuşan Baro Başkanı Zeynel Balkız, “Zülfikar Gürcan Başkanvekilliği görevi yaptığı günde ilgisi alakasından dolayı tebriğe ve İmar Komisyon Başkanına teşekkür etmek istedik. Manisa Barosu’nun Yunusemre ilçesi Güzelyurt Mahallesi’nde hem kendisi hem de diğer resmi kurum ve kuruluşların kullanabileceği bir bina ve sosyal tesis kazandırılacak. Burada özelleştirmeden aldığımız ve değeri de 2 milyon 700 bin lirayı geçen bir taşınmazı bu maksat ile satın aldık. Bulvar üzerinde ve çok güzel bir yerde şehrimize bir sosyal tesis ve hizmet binası kazandıracağız. Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nde bizim plan teklifimiz görüşüldü. Değerlendirilmesi üzere ara komisyona havale edildi. Bu çalışma sırasında katkılarından dolayı arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Bunun bilir planı Yunusemre Belediyemizin ilgi alanı içerisindedir. Bu konudaki karşılıklı düşünce ve tekliflerimizi değerlendirmek üzere bir çalışma ziyaretinde bulunmuş oluyoruz.” dedi.

8-10 MİLYON TL’LİK YATIRIM

Manisa Barosu’nun hizmet binasının olacağını belirten Zeynel Balkız, “Biz bu binaya 500 kişilik bir konferans salonu yapmayı düşünüyoruz. Bu bina ile konferans salonu, kafeteryası, eğitim sınıflarından bizimle beraber kamuda istifade edecektir. Böyle bir eserin Manisa’ya kazandırılmasında arkadaşlarımız meseleyi sahiplendiği için kendilerine teşekkür ederim. Biz bir an evvel yatırımı gerçekleştirmek istiyoruz. 8-10 milyon TL’ye varan tesisi Manisa’ya kazandırmanın mutluluğunu yaşayacağız” ifadelerini kullandı.

“YUNUSEMRE BELEDİYESİ PROJEYE KATKI SUNMAKTAN GERİ KALMAZ”

Belediye Başkan Vekili Zülfikar Gürcan ise ziyarette şöyle konuştu: “Komisyon Başkanımız Can bey özverili çalışıyor. Biz de Manisa’ya hizmet noktasında üzerimize düşen ne ise onu yerine getirmede hiç tereddüt bile etmedik. Baro başkanımız olayı pişirmiş bize sadece olayı hazır hale getirip sunmak kaldı. Bütün yatırımın alt yapı desteğini kendisi temin etmiş. Bundan sonra oluşacak yatırımı yine kendi imkanları ile temin edecek. Sadece baro mensuplarına değil Manisa’ya hizmet edecek bir sosyal tesis olacak. Manisa Yunusemre Belediyesi böyle bir projeye katkısını sunmaktan geri kalmaz biz bunun sözünü şimdiden veriyoruz.”