Manisa Barosu Olağan Genel Kurul Toplantısı, Adliye Sarayı Konferans Salonu’nda başladı.

Genel Kurul’da mevcut başkan Av. Zeynel Balkız ile baro yönetimine muhalif olarak oluşturulan İDEM Grubunun adayı Av. İhsan Kurtaslanoğlu yarın yapılacak seçimde yarışacak. 731 avukat yeni başkanı belirlemek için 19 Ekim Pazar günü (yarın) sandık başına giderek oy kullanacak. İki gün sürecek seçimlerin ilk gününde Divan Başkanlığına 50 yıldan fazla bir süredir avukatlık yapan Yüksel Bekir Keskin seçildi. Genel Kurula Manisa Cumhuriyet Başsavcısı Durdu Kavak, Adalet Komisyonu Başkanı Taner Atalay, hakimler, savcılar ve avukatlar katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Manisa Barosu Başkanı Av. Zeynel Balkız, Manisa Barosu’nun bugüne gelmesinde emeği geçenlere teşekkür etti. Balkız, hukuk devleti içerisinde adil yargılamanın olmazsa olmaz parçası olan savunma mesleğinin çok büyük sorunları olduğunu belirterek, bunları her platformda dile getirdiklerini kaydetti.

13 Ekim 2012’den bu yana durmadan ve yorulmak bilmeden çalışmaya devam ettiklerini ifade eden Balkız, başarılı oldukları kadar baronun gücünü aşan ve henüz netice alamadıkları sorunların da olduğunu dile getirerek, “Çağdaş hukukun avukatlar için kabul ettiği; hiçbir baskı, engelleme, taciz, veya hukuka aykırı eylemle karşılaşmadan her türlü mesleki faaliyeti yerine getirmeleri, görevlerini icra ederken güvenlikleri tehdit edildiğinde korumaları, yargı yerleri ve idari makamlar önünde yazılı ve sözlü taleplerinde, hukuki ve cezai muafiyetten yararlanmaları, müvekkilleriyle iletişimlerinin gizliliği gibi ilkelerin eksiksiz uygulanması gerekir” dedi.

Konuşmaların ardından 25 ve 40 yıl üzeri avukatlık yapanlara protokol üyeleri tarafından plaket takdim edildi. Seçimlerin ikinci gününde Baro Başkanlığı seçimi, TBB Delege seçimi (4 asil-4 yedek), yönetim kurulu üyeleri (10 asil-10 yedek), disiplin kurulu üyeleri (5 asil-3 yedek) ve denetçi seçimi (1 asil-1 yedek) yapılacak.