Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Manisa Şubesi’nin belirli aralıklarla gerçekleştirdiği istişare toplantısının bu haftaki konuğu Manisa İl Müftüsü Sinan Cihan oldu.

Toplantıya MÜSİAD üyelerinin yanı sıra Manisa Ensar Vakfı Başkanı Arif Çeler de katıldı. Toplantıda Manisa İl Müftüsü Sinan Cihan, MÜSİAD üyelerine ’İslam da Ticaret Ahlakı’ ile ilgili konuşma ve sohbet gerçekleştirdi. Müftü Cihan MÜSİAD’ın ülkemizin önemli sivil toplum kuruluşlarından biri olduğunu belirterek, “MÜSİAD sanayici ve iş adamları derneği olmasının yanı sıra toplumumuzun sosyal ve kültürel açıdan gelişmesinde de önemli bir rol oynuyor ve üyeleri hassasiyet sahibi iş adamlarından oluşuyor. Tarihimizdeki ahilik geleneğini yaşatıyorlar. Ülkemizi yurt dışında tarihten gelen misyonumuzla en iyi şekilde temsil ediyorlar. Aynı şekilde yurt içinde de birlik beraberlik ve dayanışmayı arttırıcı faaliyetler yapıyorlar.” dedi.

MÜSİAD Manisa Şube Başkanı Abdullah Tekin ise, “MÜSİAD Manisa Şubesi olarak belirli aralıklarla valimizi, ilimizdeki belediye başkanlarını ve konularında uzman çeşitli kuruluşlardaki müdürlerimizi, akademisyenlerimizi üyelerimizle buluşturup istişare toplantıları gerçekleştirip onların bilgilerinden istifade ediyoruz. Bu bağlamda geçtiğimiz salı akşamı konuğumuz Manisa İl Müftümüz Sinan Cihan’dı. Sayın Müftümüz bu haftaki programımızda bize ’İslam da Ticaret Ahlakı’ Konulu sunumunu gerçekleştirdi. Biz MÜSİAD olarak sanayici ve iş adamları derneğiyiz fakat bizim bir takım özelliklerimiz var. Üyelerimizi de seçerken muhafazakâr, dürüst, ahlaklı güvenilir, haram helali bilen insanlardan seçiyoruz. Öncelikli amacımız şehrimizin ülkemizin ekonomik açıdan kalkınmasına öncülük etmek, ticaretimi geliştirmek. Fakat bunun yanı sıra bizler ahiret inancına sahip insanlar olduğumuz için ticarette çok hassas bir konu. Helal haram, işi hak etmek, çalıştırdığın insanların emeğinin karşılığını vermek bunlar bizim için çok önemli hususlar. Üyelerimizin zaten bu konular hakkında malumatları var. Ancak bilgilerimizi tazelemek ve bilmediğimiz hususlar var ise öğrenmek amacıyla sayın müftümüz bizi bilgilendirdi. Çok memnun kaldık. İnşallah bu toplantımızın hayırlara vesile olmasını diliyorum” diye konuştu.