Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, Manisa Kalıp ve Makina İmalatçıları Birliği’nin (MAKİM) düzenlediği Uluslar Arası Beyaz Eşya Yansanayi Zirvesi’ne katıldı.

Anemon Otel’de düzenlenen zirveye Vali Erdoğan Bektaş’ın yanı sıra Manisa Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Erbil Kalmış, MAKİM Başkanı Abdurrahim Arslan, firma yetkilileri, İran, Rusya, İngiltere, Slovenya ve Kolombiya’dan beyaz eşya fabrikaları yetkilileri katıldı. MAKİM Başkanı Abdurrahim Arslan açılışta yaptığı konuşmada birlik hakkında bilgi vererek, “MAKİM olarak 30 civarında üyemiz ve binin üzerinde çalışanımız var. Bizler özellikle beyaz eşya yan sanayisinde uzmanlaşmış firmalarız. Bu alanda Manisa’mızda gerçekten çok büyük potansiyel var. Bu potansiyeli tüm dünyadaki muhataplarımıza duyurmanın gayreti içerisindeyiz. Özellikle beyaz eşya üzerine kalıp dendiğinde Manisa’nın akla gelmesini istiyoruz. Bu organizasyona İran, Rusya, İngiltere, Slovenya ve Kolombiya’dan büyük beyaz eşya fabrikalarının satın alma sorumluları davet edilmiştir. Başta Manisa’daki sanayicilerimiz olmak üzere, Ülkemizin çeşitli yerlerinden gelen sanayiciler bu iki günlük programda ana sanayinin muhatapları ile direk baş başa görüşme imkanı bulacaklar. Genellikle İstanbul’da düzenlenen böyle bir organizasyonun Manisa’da düzenlenmesi bizim için ayrı bir önem taşımaktadır. Bu organizasyondan Manisalı sanayiciler olarak maksimum faydayı sağlama gayreti içerisinde olmaktayız. MAKİM Derneği olarak Manisa’nın yan sanayi potansiyelini tüm dünyaya duyurma çalışmalarımız devam edecek. Her türlü çalışmalarımızda bize destek veren Sayın Valimiz Erdoğan Bektaş’a da ayrıca teşekkür ediyoruz” dedi.

Manisa Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Erbil Kalmış, “Bir derneğin burada birebir üyelerine bu hizmeti sunması gurur verici.Manisa, sanayi açısından çok dinamik ve hızlı gelişen bir şehir. Buradaki firmaların daha fazla yurt dışı firmalarla bağlantı kurması ve onlara tedarikçi olması bu ilin sanayi müdürü olarak beni çok memnun etmiştir” diye konuştu.

Vali Erdoğan Bektaş da yaptığı konuşmada Manisa’da çok büyük bir potansiyel olduğuna dikkat çekti. Vali Bektaş, “Birçok konuda olduğu gibi makine sanayisinde, kalıpçılık konusunda da Manisa ciddi bir başlangıç yapmış gözüküyor. MAKİM bünyesinde organize olan arkadaşlarımız bu toplantıyı düzenlemekle gerçekten önemli bir başlangıç yaptılar. Ben bu grubun çalışmalarını çok önemsiyorum. Baştan bu tarafa her vesileyle katılmaya çalışıyorum. Bugün içerisinde bulunduğumuz organizasyon benim gönlümden geçen bir işti. Manisa’nın, Türkiye’nin, Bölgesinin önemli bir kalıpçılık merkezi olmaması için hiçbir sebep göremiyorum. Ulusal ya da uluslararası düzeyde bu ve benzeri çalışmalar belki bir süre sonra fuar şeklini alacak, belki de bölgenin kalıpçılık sektörüne yön veren bir ağırlığa Türkiye sahip olacak. Kalıpçılık çok önemli, doğru bir sektör. Arkadaşlarımız işlerini güzel yapıyorlar, organize oldular,bir çatı altında bir araya geldiler. Ortak sorunlarını ortak çözümlerle aşmaya çalışıyorlar. Bu iş için en doğru yer, en doğru adres Manisa. Sonuna kadar bu arkadaşlarımızın yanında olmaya devam edeceğiz. Ben çok uzun olmayacak bir sürede önemli açılımlarla karşılaşacağımızı umuyorum. Arkadaşlarımıza bu organizasyondan dolayı teşekkür ediyorum. Dışarıdan gelen misafirlerimize de şunu söylüyorum. Tekrar hoşgeldiniz. Doğru yerdesiniz, doğru adrestesiniz, bu adresi izlemeye devam ediniz.” dedi.