Manisa Vergi Dairesi Başkanlığı bünyesinde çalışan toplam 752 personele iş sağlığı ve güvenliği eğitimi verilerek tüm personelin sertifika sahibi olması sağlandı. Tüm personeli iş sağlığı ve güvenliği eğitimi alan tek kamu kurumu olan Manisa Vergi Dairesi personeli eğitimlerini 8-12 Aralık tarihleri arasında Ümmehan Elginkan Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezinde aldı.

Verilen eğitimlerle ilgili bir açıklama yapan Manisa Vergi Dairesi Başkanı Yılmaz Çakan, “Bilindiği gibi 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu 30.06.2012 tarihli ve 28339 sayılı Resmi Gazetede yayımlanmış olup, maddeler halinde yürürlüğe girmeye başlamıştır. Söz konusu Kanunun 4., 16. ve 17. maddeleri ile buna bağlı çıkarılan ‘Çalışanların İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimlerinin Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik’ çerçevesinde, Vergi Dairesi Başkanlığımız bünyesinde çalışan, merkezde 286, ilçelerde 452, Kreş ve Gündüz Bakımevinin 2 öğretmeni ve 12 taşeron firma çalışanları olmak üzere toplam 752 personelimize, Manisa’mızın güzide kurumlarından olan Ümmehan Elginkan Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezinde 8-12 Aralık tarihleri arasında ‘İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi’ verilmiş olup, başarı ile eğitimlerini tamamlayan personelimiz sertifikalarını almışlardır” dedi.

“Son dönemlerde ülkemizde çeşitli sektörlerde yaşanan talihsiz iş kazaları, iş sağlığı ve güvenliğinin önemini bir kez daha ön plana çıkartmıştır” diyen Çakan, “İş yaşamındaki herkesin iş sağlığı ve güvenliği konusunda farkındalılığı ve bilinçlenmek gerekliliğini doğurmuştur. Manisa Vergi Dairesi Başkanlığı olarak biz de bu kapsamda çalışan tüm personelimize eğitim vererek sertifika sahibi yapan ilk kamu kurumu niteliği taşımaktayız. Alınan bu eğitimin, iş ortamlarında yaşanabilecek iş sağlığı ve iş güvenliğine ilişkin olumsuz durumların önüne geçilmesi açısından fayda sağlayacağı kesindir. Eğitimlerde başta emeği geçen Vakıf yöneticileri ve eğitimcileri ile katılan tüm personelimize bir kez daha teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.