Manisa Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından, il sınırları içerisinde faaliyet gösteren gıda üretim yerlerinde üretilmiş ürünlerin, mevzuata uygunluğunu kontrol etmek amacıyla; 2014 Yılı İl Gıda Kontrol Planının değerlendirildiği ve 2015 Yılı Gıda Kontrol Planın hazırlanmasına yönelik toplantı gerçekleştirildi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hasan Çebi’nin başkanlığında gerçekleşen toplantıya, İl Müdür Yardımcısı Osman Çimendağ, Gıda ve Yem Şube Müdürü Hakan Kırmızı, İlçe Müdürleri ve İl ve İlçe Müdürlüklerinde görev yapan kontrol görevlileri katıldı. Toplantıda konuşma yapan İl Müdürü Hasan Çebi, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından değişik ürün gruplarında, risk bazında yıllık Gıda Kontrol Planlarının hazırlanmakta olduğunu belirterek, bu planların 81 il müdürlüğü ve Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürlüklerince yürütüldüğünü ifade etti. 2014 yılı planının sonuçlarının değerlendirilmesi ve 2015 yılı planının oluşturulması amacıyla toplantının yapıldığını söyleyen Çebi, “Kaliteli kazanımlar elde edilmesi açısından bu toplantılar çok önemli. Amacımız, daha kaliteli gıda kontrol hizmeti sunmak, tüketici sağlığını en üst düzeyde korumak ve bu alanda tek yetkili otorite olan Bakanlığımızın hedeflerine ulaşmaktır.”dedi.

Yasal mevzuata da değinen Çebi, "5996 Sayılı Kanun ve buna bağlı çıkarılan yasal düzenlemeler ile tüketici sağlığının en üst düzeyde korunması amaçlanmaktadır. Gıda kontrol hizmetleri, Bakanlığımızın dışarıya açılan yüzüdür. Bu alanda yapılan olumlu her türlü işlem toplumdaki algıyı da olumlu yönde etkilemektedir. Bu alanda işimiz sadece ceza kesmek değildir. Denetimlerin işletmelere yol gösterici nitelikte olmasına önem veriyoruz. Gıda işletmelerinin kayıt altına alınmasıyla ilgili yapılan yasal düzenlemelerle kayıtlı gıda işletme sayısı artmıştır. Fakat bu aşamaya gelinceye kadar çok yol kat ettik.” dedi.

Gıda denetim anlayışının risk bazlı bir şekle geldiğini de dile getiren Çebi, “Gıda kontrol planlarının hazırlık aşamasında mevcut imkanlar en verimli şekilde kullanılmaktadır. Bu günkü toplantıda da 2014 Yılı İl Gıda Kontrol Planı değerlendirilmiş, İlçe Müdürlüklerimiz için numune alımında kullanılmak üzere temin edilen ekipmanların dağıtımı sağlanmış ve 2015 Yılı İl Gıda Kontrol Planı oluşturulmuştur. 2015 yılı gıda kontrol planı hazırlanırken risklerin yoğunluğuna göre hareket edilmiştir. Yapılan tüm çalışmalar İlimize, gıda güvenliği, bitki ve hayvan sağlığı konularında önemli katkı sağlayacaktır. Toplantıya katılan herkese teşekkür ediyor, yapılan çalışmaların ilimize ve ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyorum” diye konuştu.